0
Neste

Opplev mer for mindre utenom sesongen

Blog Se mer av Europa på biltur
Dato: 5 november 2018

Se mer av Europa på biltur

Share

Tenk å kunne reise akkurat dit du vil! På biltur kan du nettopp det. Vær din egen reiseleder og se mer av Europa. Her får du gode tips hvis du ønsker å leie bil i ferien din.

Leiebil fra Avis er både enkelt og trygt. Du finner Avis i 165 land og med over 5 000 utleiekontorer skulle det ikke være vanskelig å finne fire hjul som passer for deg. Leier du bil fra Avis så får du som er medlem av Norwegian Reward alltid medlemsrabatt og 10 % CashPoints på kjøpet.

Madeira – vår hele året

Klippene ved Cabo Girao.

Utsikten ved Cabo Girão tar pusten fra deg, men er ikke for de med høydeskrekk.

Dagstur Vestre Madeira

Funchal – Camara de Lobos – Cabo Girão – Ribeira Brava – Calheta – Funchal

Er du glad i våren? Madeira har vår hele året. For å se mest mulig av denne Atlanterhavsperlen bør du leie bil og dra på en dagstur, eller flere. Her har du i alle fall et godt tips til en biltur med utgangspunkt fra hovedstaden Funchal.

Bil på Madeira gir deg supre muligheter til å utforske hele øya. Ikke ta bilen med minst motor. Du trenger hestekrefter i det kuperte terrenget, og for å følge med på motorveien.

Første etappe Funchal – Cabo Girão

Havneby, Madeira

Madeira er for deg som elsker våren. Her er det vårtemperaturer hele året igjennom. Det er vakker natur og du ser mer av øya med en biltur.

Start dagen med å kjøre vestover på Estrada Monumental langs havet til den vakre fiskerlandsbyen Camara de Lobos. Gå ut på moloen mot havet og finn fram kameraet. Camara de Lobos er uten tvil Madeiras mest fotograferte sted. Etter en kaffe på en av de mange små kaféene ved stranden er det på tide å dra videre vestover, mot klippen Cabo Girão.

Følg Estrada de Santa Clara og se etter skilting mot Cabo Girão. Vel framme ved klippen parkerer du bilen og går ned til glassplattformen som er bygget ut fra klippekanten. Hvis du tør å gå ut på glasset kan du glede deg over 580 meters utsikt rett ned! Glassplattformen ved Cabo Girão er Europas høyeste. Utsikten over havet herfra er enestående.

Andre etappe Fajã dos Padres – Funchal

Fajã dos Padres er neste stopp på bilturen. Dette er et økologisk gårdshotell i strandkanten ved foten av de høye klippene et par kilometer vest for Cabo Girão. Ta taubanen ned til sjøen og få deg en skikkelig luftetur på veien. Vel nede er det på tide å smake på noe av den deilige maten som serveres på den lille restauranten.

Etter lunsj og taubane opp til bilen er det på tide å reise videre vestover til Ribeira Brava. Dette er en liten og hyggelig by ved havet, med noen små kaféer, supermarked og souvenirbutikker. Byen rommer også Madeiras etnografiske museum. Kjør videre til Calheta hvor du kan unne deg et stopp ved et lekkert spa-hotell som heter Savoy Saccharum.

Fra Calheta kan du velge å følge veien langs havet tilbake til Funchal eller ta hovedveien VE3, som etter hvert blir firefelts motorvei.

Tid: Ca. 7 timer.

Gran Canaria – en sikker favoritt

Fjellovergang, Gran Canaria

Gran Canaria har utrolig mye spennende natur. Men den ser du best om du leier bil og kommer deg ut fra turistfellene.

Dagstur vestkysten og indre del av øya

Mogán – Tejeda –  Agaete –  Telde

Gran Canaria er mye mer enn den solfylte sørkysten som nordmenn liker seg best på. På biltur kan du se sjarmerende Mogán, kystbyen Agaete, frodige områder i nord, den spektakulære kalderaen og mye, mye mer.

Her er forslag til en dagstur. Vi tar utgangspunkt i at du bor i et av turistområdene fra Playa del Inglés til Puerto Rico.

Leiebil i én uke koster ikke så mye mer enn taxi tur-retur flyplassen og en av feriedestinasjonene i sør. Leier du bil direkte fra en Avis-skranke kan du oppgi rabattkoden W131400 sammen med ditt Reward nummer  og du får da 10 % CashPoints og opptil 15 % rabatt på bestillingen.

Første etappe – Mogan – Agaete

Havnen i Puerto de Mogán, Gran Canaria.

Fiskerlandsbyen Puerto de Mogán er en perle helt sør på Gran Canaria.

Dagens første etappe er til Mogán. Du kan velge motorveien GC-1 eller den gamle veien GC-500. Vi anbefaler at du velger GC-500, her er det mye mer å se og du kjører langs havet den første delen av veien.

Etter Mogán kjører du mot Tejeda og Presa Las Niñas. Nå må du bruke armene mye, for svingene er mange og du må legge bilen i førstegir flere ganger for å greie de skarpeste svingene. Hvis du tar bilturen i januar/februar kan du være heldig og få oppleve den vakre mandelblomstringen. Tiden for blomstringen avhenger av temperaturen.

Vel framme i Tejeda er du antagelig klar for å strekke litt på bena og fylle på med litt væske. Tejeda er en koselig landsby i fjellene, med flere spisesteder og butikker. Det er fristende å spise her, men vi anbefaler deg å spare appetitten til neste stopp på ruten, Agaete.

Andre etappe Agaete – hjem

Agaete, Gran Canaria

Veien til Agaete nord-vest på Gran Canaria krever at du er villig til å kjøre krappe svinger.

Agaete ligger på nordvestkysten av Gran Canaria og er et populært reisemål blant Las Palmas innbyggere. I Agaete er det flere gode fiskerestauranter.

Etter en deilig lunsj i Agaete er det tid for retur til sørkysten. Du kan nå velge mellom å følge hovedveien langs kysten eller å ta veien tvers over øya. Den sistnevnte gir deg de absolutt fineste opplevelsene. Veien går gjennom et Gran Canaria helt ulikt det du er vant til fra sørkysten. Det er frodig og grønt, og de mange småbyene er vakre fargeklatter.

Tid: Ca. 7 timer.

Gratis ekstra sjåfør

Person på biltur

En ekstra sjåfør gjør at du får mer utbytte av bilturen. Leier du bil fra Avis får du dette gratis.

Leier du bil fra Avis får du 10 % CashPoints, opptil 15 % rabatt på Avis fritidspriser og opptil 40 % rabatt på standardpriser. Du får også ekstra sjåfør gratis. Det er veldig praktisk å være to sjåfører, særlig når veiene er litt krevende.

Italia – belissima!

Duomo di Milano, katedralen i Milano

Milano er et godt utgangspunkt for en rundreise i Italia. Ta deg tid til å besøke katedralen i Milano.

Tredagers biltur fra Milano til Venezia

Milano – Verona – Ljubljana – Venezia

Nord-Italia byr på fantastiske muligheter med leiebil med både Frankrike, Sveits, Østerrike, Slovenia og Kroatia rett i nærheten. Her kan du planlegge en super biltur etter eget ønske.

Her er et forslag til en rundtur i Italia og Slovenia. Du velger selv om du vil bruke tre dager med tett program, eller legge til ekstra dager for mer avslappende ferie.

Dag 1 Milano – Verona

Romersk teater i Verona

Ta en god pause i romantiske Verona med et 2000 år gammelt romersk teater på menyen.

Dagens etappe går fra Milano til Verona. Verona har et stort romersk amfi som i sommerhalvåret brukes til opera- og teaterforestillinger. Det sies at handlingen i Romeo og Julie foregår i Verona. Gamlebyen er en fryd for øyet og Verona er en fin første stopp på bilferien.

Dag 2 Skocjangrotten og Ljubljana

Elven Ljubljanica, Ljubliana

Elven Ljubljanica renner igjennom den slovenske hovedstaden Ljubliana.

I dag er det på tide å utforske det underjordiske! Like over grensen til nabolandet Slovenia ligger den fantastiske Skocjangrotten.  Dette utrolige grottesystemet regnes som et av verdens flotteste og er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Det er lett å tro at skaperne av Indiana Jones har vært på besøk i Skocjangrotten før de laget filmene om helten! Hele grotten er spektakulært lyssatt.

Fra Skocjangrotten er det omtrent en times biltur å kjøre til Slovenias hovedstad Ljubljana. Ljubljana er en veldig hyggelig by med et sjarmerende sentrum fullt av liv.

Ta gjerne turen opp til borgen som troner over byen. Utsikten er fantastisk. I sentrum er det stort utvalg av gode spisesteder og prisene er behagelig lave.

Hvis dere har lyst til å utforske mer av Slovenia kan dere gjerne sette av en dag ekstra i Ljubljana og komme dere ut av sentrum på dagtid med leiebilen. Hvis dere synes besøket i Skocjangrotten ga mersmak kan dere stoppe i Postojnagrotten på vei tilbake til Italia.

Dag 3 Lido Venezia eller Lido di Jesolo

Kanal i Venezia.

Venezia er ingen stor by, men har mye å by på. En tur i båt hører med.

Lido Venezia og Lido di Jesolo er øyer på utsiden av Venezia. Dette er steder mange italienere drar på ferie. Fordelen med å bo her ute er at dere kan komme dere raskt inn til sentrum av Venezia og samtidig slipper dere unna det verste turist-tråkket.

Den siste dagen av bilturen tar dere med dere bilen over til fastlandet igjen og leverer den på flyplassen i Venezia. Det koster ekstra for levering av bilen til en annen stasjon, men det er i mange tilfeller rimeligere enn å kjøre flere timer tilbake, betale bompenger og eventuelt sove en siste natt på hotell for å levere leiebilen der dere hentet den ut.

Norwegian flyr til/fra Venezia fra april til oktober.

Avis Preferred for Norwegian Reward-medlemmer er gratis og gir deg en rekke ekstra fordeler som Fast Track i skranken, gratis oppgraderinger og bonusleie.

Lær mer om fordelene fra Avis

Les mer:

3 alternativer til Route 66

Share
Neste

Opplev mer for mindre utenom sesongen