0
Neste

Storby på budsjett

Blog Bli med oss til Europas vinterperler
Fjelltopper i alpene
Dato: 29 desember 2022

Bli med oss til Europas vinterperler

Share

Drømmer du om å stå på ski i noen av verdens aller beste alpinbakker? Med Norwegian er mange av dem bare noen få timers reise unna.

Vinteren er endelig her og for mange betyr det at alpinski, snowboard eller telemarkski hentes ut av boden igjen.

Visste du at flere av verdens mest berømte skisteder i Europa bare er en kort reise unna? 

Så hvorfor ikke oppfylle drømmen med å kjøre ned de samme bakkene som alpinsportens superstjerner eller finne ut om puddersnøen er like deilig som det ser ut på bildene?

– Fantastiske bakker

Kvinne på snowboard nedover en skibakke, med grønt og rødt skinnantrekk.
Cecilie Lamer Jensen har vært flere ganger i alpene. St. Anton og Zermatt er favorittene.

– En reise til alpene er den beste ferien for meg. Det er opp tidlig om morgenen og ski hele dagen. Stemningen er fantastisk, både i bakken og i landsbyene. Man tar seg lange lunsjer, ofte i strålende sol, med nydelig mat, sier Cecilie Lamer Jensen, som har reist til alpene for å stå på ski i en årrekke.

Cecilie kjørte konkurranser i mange år og er fortsatt en aktiv alpinist. Hun har et lidenskapelig forhold til skikjøring.

Selv har hun vært mest i Zermatt i Sveits og St. Anton i Østerrike. Cecilie og kjæresten gleder seg til å sette utfor kritthvite bakker den kommende sesongen.

– Vi skal til St. Anton en uke i februar og Zermatt i åtte dager tidlig i april. Fordelen med å dra da er at dagene er lengre og lysere. Sjansen er også større for å få stå på ski i sol og at snøforholdene er gode.

– Vær tidlig i bakken

Kvinnelig skikjører som ser bakover og smiler, på toppen av en skibakke.
Slipp heiskøen tidlig om morgenen og vær tidlig i skibakkene, oppfordrer Cecilie. Her fra St. Anton.

Med Norwegian kan du fly til 11 ulike flyplasser over hele Europa med mulighet for skiglede, og fra flyplassene er det ofte bare en kort kjøretur til de nærmeste bakkene.

Cecilie har et tydelig råd til dem som vil ha en uforglemmelig skireise:

– Uansett hvor du er, kom deg tidlig opp og vær først i heisen og i bakken. Da får du mest ut av forholdene og slipper den lengste køen i heisene opp i fjellet når alle andre drar fra hotell og hytter rundt halv ti om morgenen.

Ståle Zahl, som er salgssjef i Norwegian, sier de har merket økt interesse for reisemål som tilbyr ski og snø i Norge og ellers i Norden.

– Flere er interesserte i mulighetene som finnes på disse stedene. I tillegg flyr Norwegian til mange spennende byer som ligger nære skidestinasjoner. Det spenner fra Narvik, Kiruna og Rovaniemi i nord, til Malaga i sør, sier han.

Geneve

Zermatt

Et par ski og staver i en skibakke, med fjell bak.
På jakt etter puddersnø? Sjekk ut Zermatt i Sveits.

23 mil fra flyplassen i Geneve
Antall heiser: 52
Løypekilometer: 322
Høyeste skikjøring: 3899 m.o.h.

Den legendariske fjelltoppen Matterhorn på 4478 meter vokter over skibakkene i Zermatt. Dette er også Cecilies favorittsted i alpene.

– Vi er i Zermatt hver vinter. Det er et fantastisk sted og er snøsikkert til langt ut i april. Det er skiløyper for alle nivåer, og man kan også ta gondolen til Klein Matterhorn og stå ned til Valtournenche og Cervinia i Italia, sier hun.

Cecilie forteller videre at det alltid er puddersnø i Zermatt, og at lange dager i bakken kan kombineres med besøk på flere restauranter som holder høyt nivå.

– Restauranten Fluhalp Hut er et perfekt lunsjsted med utsikt til Matterhorn. Det er også en ærverdig turisthytte du kan overnatte i. Ønsker du å slappe av i en solstol til musikk og se på Matterhorn, anbefales Chez Vrony, Adler Hitta og Blatten.

Når du leter etter et sted å bo på turen, husk at du kan bestille hotellet via Norwegian Reward. Da tjener du CashPoints som kan brukes for å gjøre neste reise med Norwegian enda billigere. 

Chamonix

Hvitkledde skibakker med alpefjell i bakgrunnen.
Chamonix er ikke et skiparadis uten grunn. Her finner du bakker for et hvert nivå.

10 mil fra flyplassen i Geneve
Antall heiser: 58
Løypekilometer: 193
Høyeste skikjøring: 3842 m.o.h.  

Den franske alpebyen Chamonix er et mekka for skikjøring. Det ligger også ved mytiske Mont Blanc, alpenes høyeste fjelltopp på 4807 meter.

Det ligger hele fem skiresorter i nærheten, og det går shuttlebusser fra byene hele dagen.

For deg som vil ha en opplevelse du husker resten av livet, anbefales en tur opp kabelbanen Le Brevent. Da kan de som tørr kjøre ned den sorte løypen, oppkalt etter den OL-vinnende alpinisten Charles Bozon.

Men for de som kun vil oppleve den fantastiske utsikten, er det fullt mulig å la skiene stå og bare ta kabelbanen ned igjen.

Lysten på kule skiopplevelser i Chamonix? Bestill gjennom Norwegian Reward og GetYourGuide. Da tjener du CashPoints som kan brukes på neste reise.

München 

Garmisch Partenkirchen

Fire skikjørere lener seg inntil et gjerde med utsikt til høyreiste fjell.
Ikke langt fra München finner du alpelandsbyen Garmisch Partenkirchen. Et perfekt sted for å kombinere storbyopplevelser med skikjøring.

13 mil fra flyplassen i München
Antall heiser: 28
Løypekilometer: 60
Høyeste skikjøring: 2720 m.o.h. 
  

Den tyske byen Garmisch Partenkirchen ligger nær München og tilbyr kanskje ikke like spektakulære skiopplevelser som en del andre alpebyer, men her kan du kombinere storbyferie med skiferie.

München er en skikkelig verdensmetropol, så hvorfor ikke få med deg en kamp med Bayern München før du vender nesen mot skibakken?

Byen Garmisch Partenkirchen er også noe større enn flere andre alpebyer og tilbyr et stort antall hyggelige restauranter og utesteder.

Det arrangeres også verdenscup i utfor og super-G i Garmisch Partenkirchen hver vinter, og da er det skikkelig folkefest i byen.

St. Anton

Snøkledde fjell og gondoler i alpene.
St. Anton i Tirol i Østerrike har vært en skifavoritt blant nordmenn i åresvis.

25 mil fra flyplassen i München
Antall heiser: 88

Løypekilometer: 302
Høyeste skikjøring: 2811 m.o.h. 
  

Østerrikske St. Anton kalles ofte «skisportens vugge», og det er lett å forstå hvorfor når man kjører ned de spektakulære bakkene.

– St. Anton er alltid en innertier, vi elsker å være der. Det er masse løssnø, nydelig preppede bakker og herlig stemning i byen, sier Cecilie.

Hun trekker spesielt frem den gode servicen man får som gjest i byen.

– Og på Apres Post Hotel i Stuben får man verdens beste burger!

Salzburg

Kitzbühel

Stolheiser opp en skibakke med snøkledde grantrær.
Kitzbühel er en flott skidestinasjon med lukseriøse hoteller og restauranter.

8 mil fra flyplassen i Salzburg
Antall heiser: 56

Løypekilometer: 215
Høyeste skikjøring: 2004 m.o.h.

Fra Salzburg er det bare en kort kjøretur til legendariske Kitzbühel, stedet med verdens mest kjente utforløype, nemlig die Streif ned Hahnenkamm.

Trenger du leiebil på turen? Bestill via Norwegian Reward og tjen CashPoints. 

I Kitzbühel er det også verdenscup i utfor og super-G hver vinter, og da er det vanvittig stemning i byen.

Dette er også kjent som en av alpenes aller mest idylliske og vakre byer.

Zell am See

Høydemeterskilt på en terrasse med utsikt over omkringliggende fjell.
I Zell am See i Østerrike får du snøsikker skikjøring og en herlig atmosfære.

8 mil fra flyplassen i Salzburg
Antall heiser: 119
Løypekilometer: 389
Høyeste skikjøring: 3029 m.o.h.  

Zell am See har noen av alpenes mest spektakulære omgivelser ved siden av innsjøen Zell. Der har blant annet Grand Hotel utsikt over innsjøen og fjellene som omkranser byen.

Og for de som elsker å stå på ski, er valgene mildt sagt mange. Spektakulære Schmittenhöe ligger rett ved byen, men det er flere alternativer bare en kort kjøretur unna.

I Kaprun kan du stå på ski helt opp til 3029 meter, mens Saalbach, som er 20 minutter unna Zell am See, har hele 270 kilometer med løyper.

Visste du at…?

Bratte fjell med snøkledde topper og speilblankt vann i forgrunnen.
På Strandafjellet skisenter i Sunnmørsalpene kan du få den gode «alpefølelsen» i Norge.

Norge også har en «alpedestinasjon»? Sunnmørsalpene er bare en drøy time med bil og buss unna Ålesund.

Her kan du suse ned bakkene på Strandafjellet skisenter, som har syv heiser og 18 bakker, eller ta gondolheisen opp til 1042 meter over havet.

Milano

Champoluc

Skibakker med mennesker som står på ski og gondoler.
Italia har også flotte skimuligheter. Test ut skistedet Champoluc!

17 mil fra flyplassen i Milano
Antall heiser: 69
Løypekilometer: 400
Høyeste skikjøring: 2789 m.o.h.  

Har du lyst til å kombinere storbyferie med skikjøring? Da er Champoluc helt perfekt! Milano har fantastiske shoppingmuligheter, kultur og et yrende natteliv.

Champoluc er bare en relativt kort kjøretur unna, og dette området er kjent for fantastiske muligheter for frikjøring i puddersnø.

Byen ligger også i Piemonte-regionen og er et drømmested for de matinteresserte. De eksklusive hvite trøflene kommer herfra.

Det enkle valget

Så kribler det i magen når du tenker hvordan det vil være å kjøre ned noen av Europas beste skisteder, er det bare å bestille reisen hos Norwegian.

Og på turen kan du samle CashPoints til neste reise allerede når du sitter på flyet gjennom fordelsprogrammet Norwegian Reward.

Share
Neste

Storby på budsjett