0
Neste

9 ting du ikke vil gå glipp av i Buenos Aires

Blog Topp reisemål for en famileferie
Dato: 12 april 2019

Topp reisemål for en famileferie

Share

Å reise sammen på familieferie er både moro og lærerikt for barna og gir dem gode minner for resten av livet. Disse reisemålene er ypperlige for en vellykket familieferie!

Familieferie med de minste krever litt planlegging, særlig når dere skal ut og fly.  Men planlegger du godt, går flyturen som en lek for alle sammen.

København, Danmark

København brygge om sommeren

Du har hørt det før: Det er dejlig å være norsk i København. Ta turen i sommer.

Her har du kanskje Europas aller beste destinasjon for familieferien. København er en skattekiste for barn, og det er slettes ikke bare Tivoli som er grunnen til det.

Danmark er lite og kompakt og er du i København er veien kort til dyrehager, fornøyelsesparker og strender. Den levende storbyen vil gjøre mamma, pappa og større barn fornøyde, også.

Som skapt for familieferie

Tivoli om natten, Købehavn

Tivoli er flott både om dagen og kvelden.

Tivoli er verdens eldste fornøyelsespark, og har blitt en nasjonalsymbol for Danskene. Den er Danmarks mest besøkte attraksjon med mer enn 5 millioner besøkende i året. Det sies at Walt Disney hentet inspirasjon til Disney World akkurat her.

Parken har noe for alle med eksotisk arkitektur, historiske bygninger og vakre hager. Og selvfølgelig: Her er karuseller for alle aldre, som for eksempel berg- og dalbanen i tre fra 1914.

København Zoo

Her venter 4 000 dyr på å få møte dere. I løpet av oppholdet vil du lære litt av hvert om faunaen rundt oss. Danskene vet å kose seg, så ta gjerne med deg egen mat og piknikpledd.

Kjøl deg ned

I København er det aldri langt til en strand og om sommeren kan dere bade i bassenger ved havna. Amager Strand har 4.6 kilometers med hvit sand, Islands Brygge Harbour Bath har fem bassenger og Urban Beach kan by på både sand, musikk og godt med drikke.

Legoland-magi

Legoland, by, Billund

Magiske Legoland! En gang i livet, eller mange – for den saks skyld.

Lei bil og kjør fra København, eller rett og slett fly til Billund direkte fra Oslo og gå fra den ene magiske Lego-verdenen til den andre. Her kan barn i alle aldre skape, utforske, leke og oppdage. Det er 50 karuseller, en dyrehage og mye, mye mer.

Fly til København

Miami, USA

Strandhytte, Miami

Velkommen til sommerparadiset!

Miami har barnevennlige museer, strender og underholdning for hele familien i sommerferien.

Lek og utforsk

Miami Children's Museum

Barnemuseumet i Miami er en helt unik opplevelse! Foto: Smart Destinations Wikipedia / CC BY-SA 2.0

Miami Children’s Museum inspirerer de små til å leke mens de utforsker og lærer. Barna føler seg ekstra voksne når de leker i matbutikker og banklokaler i barnestørrelse.

Vann, vann, vann

Miami Venetian Pool

Barna elsker vann, og dere kommer alle til å kose dere i Miami Venetian Pool. Foto: Daniel Di Palma Wikipedia / CC BY-SA 4.0.

The Venetian Pool har tropiske skoger, fossefall og italienske designdetaljer. Barna vil elske bassenget og grotten. Badelandet har dusj, skap, gratis parkering og kafé, og er åpent for barn fra 3 år og oppover.

Moro på FunDimension

Dette er himmelrik for barn som liker fart og moro. Laserspill, radiobiler og et 7D-teater. Alt dette finner du på FunDimension, i tillegg til en 4-etasjers lekeplass. De voksne kan slappe av med kaffe og gratis Wi-Fi.

Akvarium i verdensklasse

Spekkhoggershow, Miami

Å se spekkhoggerne i Miami Seaquarium på nært hold er helt fantastisk både for store og små.

Miami Seaquarium er et akvarium i verdensklasse. Møt maneter, havskillpadder og pingviner. I berøringsbassenget blir du enda bedre kjent med fisk og hvirvelløse dyr.

En annen amerikansk by som kan tilby en spennende familieferie er selvsagt New York. Les våre tips om hva du kan oppleve i New York med barn.

Tenerife, Spania

To barn i svømmebasseng

På Gran Canaria er det deilige temperaturer hele året.

Det er minst like flott å reise til Gran Canaria om sommeren som om vinteren. På kontinentet kan sommermånedene være utrolig varme, og egentlig ikke helt egnet for de minste. Mens på Kanariøyene er temperaturen ofte noen grader kjøligere.

Loro Parque

Tomas-toget i Loro Parque.

Ta Loro-toget gjennom den gedigne Loro Parque.

En av verdens flotteste dyreparker er Loro Parque i Puerto de la Cruz. Sjansene er store for at mor og far har vært her som barn, siden parkens historie går helt tilbake til 1972.

Fargerik papegøye Loro Parque.

Det er rundt 700 papegøyer i Loro Parque, og du kan til og med se et eget show med noen av dem.

Parken er i stadig utvikling og er et eldorado for alle som liker levende vesener i alle former; på land, i vann og i lufta. I tillegg er området et helt fantastisk parkanlegg i seg selv. Nå er det særlig delfinene, sjøløvene og spekkhoggerne sine show som er storfavoritten blant de besøkende.

Delfinshow i Loro-parken

Loro-parken har fantastiske delfinshow.

Parken fokuserer mer og mer på å lære barna å ta vare på kloden, så dette blir en meningsfull dag på så mange måter.

Det er gode penger å spare på å kjøpe billetter til flere attraksjoner samtidig. Kjøp gjerne en kombibillett med badelandet Siam Park med det samme.

Topptur

Lavalandskap, El Teide, Tenerife

Deler av Tenerife er laget av vulkaner, og det ser du tydelig på vei opp til El Teide.

Spanias høyeste fjell, Teide, ligger på Tenerife, og rager 3717 m.o.h. Skal dere opp på fjellet kjører du selv eller tar en av bussene som tar deg opp til 2200 m.o.h. Deretter tar gondolbanen over og trekker dere opp til 3555 m.o.h. De aller siste 163 metrene går dere til fots.

Det er kun 200 som får bestige fjellet hver dag, så du må søke på forhånd. Du kan søke på nett, helt gratis. Her oppe ser du størknede vulkaner, kratere og lavaelver. Månelandskapet på Teide er en opplevelse for store og små.

Hvalsafari

På hvalsafari utenfor Tenerife kan du se grindhval og delfiner i sitt rette element. Du kan også få øye på kjempeblekkspruter på veien. Disse blir opp til 12 meter lange og lever vanligvis på dypet.

En strand for alle

Las Teresitas-stranden, Tenerife.

Las Teresitas-stranden byr på 1,5 km gylden sand og en molo som sørger for rolig vann for de minste badegjestene.

Las Teresitas er en fantastisk strand med finkornet, gylden sand – fløyet inn fra Sahara. Noen kaller dette Tenerifes svar på Copacabana. Det er langgrunt, fiskerestaurantene i landsbyen like ved har nydelige lunsjalternativer og stranden er derfor er favoritt både hos turister og kanariere.

En annen populær strand er Playa Jardin. Sanden er knust, sort lavastein som gir en fantastisk kontrast til blå himmel, blått hav og kvite bølgetopper. Sanden blir ekstra varm å gå på, men med strandsko er du skodd for å komme deg ut i de store bølgene. Dette er ikke stedet for de minste barna.

Playa de las Vistas, Tenerife

Med sand fløyet inn fra Sahara kan du virkelig kose deg på Playa de las Vistas.

Men det er derimot Playa de las Vistas. Dette er et kjempeflott strandalternativ i sørenden av øya. Her er også sandkornene fløyet inn fra Sahara-ørkenen, og stranden er tilrettelagt slik at det både er et trygt og langgrunt område for de minste, og et aktivitetsområde for de som vil prøve feks paraseiling eller jetski.

Fly til Tenerife

New York, USA

Frihetsgudinnen, New York

Å se frihetsgudinnen på nært hold er garantert noe barna vil huske senere i livet.

Det er så utrolig mye å finne på i the Big Apple at det er ikke godt å vite hvor vi skal begynne. Fra fantastisk utsikt over skyskrapere til fremragende museer, teater og et mangfoldig kulturliv, passer NYCs attraksjoner godt til en familieferie.

Se Manhattan skyline

Rockefeller Center er en av New Yorks mest kjente attraksjoner og nesten en by i seg selv. Rockefeller Center har butikker og restauranter, selvsagt. Men her kan du også gå på skøyter, beundre Kanalhagen eller se den berømte horisonten fra Top of the Rock.

Ta en tur i Central Park

Central Park er både et sted å slappe av og få enda flere impulser.

Central Park er en oase midt i USAs travleste by. Her er gågater, lekeplasser, en dyrepark, karusell, båtutleie og et reservoar. Ja, også hestevognene som du har sett på film. Unn deg en tur!

Bruk Subway – spar energi

Drosjer koster en del New York. Det går ikke alltid så fort i trafikken, heller. Undergrunnsbanen er derfor en utmerket måte å komme seg rundt på.

Og når dere trenger energi, sjekk ut våre tips til de beste spisestedene i New York.

Det beste er ofte gratis, også i New York

Ferje til Staten Island, New York

Ferjene til Staten Island er den enkleste, billigste og kanskje mest minnerike opplevelsen i New York.

Å ta fergen over til Staten Island er en av de mest minneverdige tingene du kan gjøre i New York, og det er helt gratis! På turen får dere fantastisk utsikt til nedre Manhattan, Frihetsgudinnen og Governors Island.

Les mer om hvordan dere kan ha en fantastisk familieferie i New York!

Tjen CashPoints med Reward Family

Familie på fem med kofferter i avgangshall

Husk at du kan samle poeng fra hele familien i Familiekonto. Enkelt, oversiktlig og lønnsomt.

Som medlem av Norwegian Reward vil du tjene CashPoints hver gang du  bestiller flybilletter hos Norwegian. Alle kan tjene CashPoints, også barn. Dersom du setter opp en familiekonto kan hele familien spare CashPoints i en felles pott og du har du full oversikt over hele familiens CashPoints. På den måten sørger du for at den neste ferieturen rykker stadig nærmere.

Opprett Reward Familiekonto

Share
Neste

9 ting du ikke vil gå glipp av i Buenos Aires