0
Neste

5 av de beste termiske badene i Budapest

Blog Ferie etter ferien? Hit reiser vi i høstferien!
Dato: 9 september 2019

Ferie etter ferien? Hit reiser vi i høstferien!

Share

Planlegging av ferieturen er halve moroa og siden sommerferien nå går mot slutten kan man tillate seg å tenke på høstferien. Sjekk ut disse storbyfavorittene.

Høsten er høysesong for reiser til populære storbyer utenfor Norges grenser. En langhelg eller midtuketur er ofte perfekt reiselengde til å få en solid energi-boost når høstmørket sniker seg på.

Ved å planlegge i god tid kan du sikre deg en rimelig tur, med god avgangstid og det hotellet som passer deg best. Det er mange fordeler med å bestille pakkereise når du skal på storbyferie. Med Norwegian Holidays har du pakkereisegaranti, bagasje inkludert og gratis setereservasjon.  I tillegg får du 2 % CashPoints på pakkereisen.

London

Thames, London

Vi blir aldri lei av London. Byen har alt å by på og er perfekt for en langhelg i høstferien.

London er den desidert mest besøkte storbyen fra Norge. Med kort flytid, mange avganger, hoteller i absolutt alle prisklasser og et utvalg av attraksjoner og severdigheter få andre byer kan matche, er det kanskje ikke så rart at byen scorer høyt. Mange reiser dessuten til London for å se fotball.

Den britiske kongefamilien er også populære hos mange nordmenn, og selv om du antagelig ikke vil få møte noen av de kongelige selv, kan du høsten 2019 se to nye utstillinger i forbindelse med 200-årsjubileet for dronning Victorias fødsel i Kensington Palace.

Les mer om London her: Dette gjør du gratis i London – Stor reiseguide.

Warszawa

Gamlebyen i Warszawa

Stadig flere får øynene opp for vakre Warszawa. Flyturen fra Oslo tar under to timer.

En by som opplever stor vekst i tilstrømmingen er Warszawa. Polens hovedstad har i en del år kommet i skyggen av Krakow, men Warszawa har mye å by på og er perfekt for en tur i høstferien.

Gamlebyen, Stare Miasto, er en rekonstruksjon etter bydelen som ble jevnet med jorden under andre verdenskrig. Som i mange av de tidligere østblokklandene, er klassisk musikk høyt skattet i Polen. I høst kan du blant annet oppleve en rekke konserter med Chopin og Mozart.

Berlin

Turister i Berlin som ser på kartet i høstferien

En kort flytur unna og du kan oppleve et av de mest trendy reisemålene for tiden.

Berlin er en by alle bør besøke mer enn én gang. Byens slagord er «Die Stadt der Freiheit” – frihetsbyen, og Berlin er i sannhet en liberal by. Her kan du stort sett kle deg som du vil og mene det du vil. Kunst- og kulturlivet i Berlin er omfattende, blant annet har byen et stort antall gallerier.

Berlin har en historie som fascinerer mange, og for de fleste er det kanskje andre verdenskrig og Berlinmuren man først tenker på. I høst kan du blant annet besøke Det nye palasset i Potsdam utenfor Berlin og besøke de fascinerende slott Sanssouci og Cecilienhof.

Berlin er også kjent som et shoppingparadis og har et heftig uteliv.

Les mer: 10 ting verdt å få med seg i Berlin

Palma

Katedralen i Palma på en solfylt høstdag.

Palma er enestående vakker og et godt valg for høstferien. Da er det færre turister her og været er fortsatt deilig varmt.

Er du lysten på mer sol og varme, i kombinasjon med storbyopplevelser? Mallorcas hovedstad Palma er en uvanlig hyggelig og vakker by. Trange smug, vakre plazaer, uteserveringer i skyggen av svaiende palmer og gamle, velholdte bygninger setter sitt preg på byen.

God mat står i høysetet for Palmas beboere så vel som gjester. For å slippe å bomme på restaurantvalget og gå i de verste turistfellene anbefaler vi for eksempel at du bruker Tripadvisor. Rull litt ned på siden, så ser du restaurantene i Palma listet etter vurdering.

Paris

Glasspyramiden i Louvre.

Louvre – et av de største kunstmuseum i verden. Her gjelder det å sette av nok tid.

Paris er en av verdens mest populære byer, det kan fort bli veldig varmt her på sommeren, så høsten er en fin tid å reise på. Du ser fort at Paris er hovedstad i et land med en rik fortid, og med et sentrum preget av mange gamle praktbygg. Paris by er stor, delt opp i arrondissementer. Mange liker å bo i 5. eller 6. arrondissement, som er området der Latinerkvarteret ligger. Her ligger også kjente gater som Boulevard Saint Germain og det berømte Sorbonne-universitetet.

Paris’ metro fungerer bra, og tar deg på kort tid rundt i byen. I gangavstand fra den kjente kirken Sacré-Cœur kan du for eksempel spise deilig lunsj på en av de mange hyggelige kaféene ved metrostasjonen Abbesses.

Pariserne er verdenskjent for sin sans for mote og  det er heller ingen tvil om at Paris er et mekka for shopping. Hvis shopping står på programmet i Paris anbefaler vi å lese vår omfattende shoppingguide til Paris.

Roma

Fontana di Trevi, et vakkert skue i varme høstkvelder.

Roma er definitivt verdt et besøk i høst, den intense varmen har gitt seg, det er færre turister og hotellprisene litt snillere.

Det er vanskelig å komme unna verdens kanskje mest romantiske by Roma. Italias hovedstad er blendende vakker, full av historiske bygg og har en mengde sjarmerende kaffebarer hvor du kan nyte en kopp kruttsterk espresso mens Romas innbyggere farter forbi på sine Vespaer.

I området rundt Piazza Navona med den kjente Fontana di Trevi er det masse liv og ekstra mye vakkert å hvile øynene på. Husk å ta med klær tilpasset varme dager, også om du reiser langt uti november.  En av Romas vakreste utsikter får du fra høyden i bydelen Trastevere – vel verdt gåturen opp!

Les mer om Roma: Våre beste tips til en romantisk tur til Roma eller se hvord du kan få den beste pizzaen i Roma.

Bestill storbyferien med Norwegian Holidays og få disse flotte fordelene med på kjøpet:

  • Tjen 2 % CashPoints på reisens totalpris
  • Reisen er omfattet av reisegaranti
  • Mange direktefly med Norwegians omfattende ruteprogram
  • Du reiser med en av verdens yngste og grønneste flyflåter

Book høstferien

Share
Neste

5 av de beste termiske badene i Budapest