0
Neste

Brannsikring er like viktig som fjellvett

Blog Hvordan stresse ned på hjemmekontoret med regelmessig massasje
Dato: 26 mars 2021

Hvordan stresse ned på hjemmekontoret med regelmessig massasje

Share

Du kan kanskje ikke reise på en avslappende ferie til din drømmedestinasjon for øyeblikket, men det er fortsatt viktig å passe på at kroppen din får en velfortjent pause.

Hjemmekontor, hjemmeskole og bekymring knyttet til COVID-19 og pandeminen, er kun tre av mange stressfaktorer mange av oss har opplevd det siste året.

Så hvordan kan vi hjelpe kroppen vår til å komme seg og holde seg frisk med alt dette ekstra presset? De profesjonelle massørene hos Squeeze forteller oss mer om dette.

Et år med store forandringer

Smilende dame snakker med besteforeldre via datamaskinen.
2020 ble året der vi måtte holde kontakten på alternative måter.

Reising er for mange den ultimate måten å koble av på. Vi reiser for å besøke nye steder og oppleve nye ting. Dette året har virkelig bevist hvor viktig det er å koble av, og ikke minst hvor mye vi setter pris nye opplevelser. Det vi sitter igjen med er en hverdag med mer stress, og mindre påfyll av nye opplevelser. For mange har dette resultert i både fysiske og psykiske påkjenninger.

2020 har altså vært året vi gikk fra travle hverdager, til hjemmekontor og fravær av nye opplevelser. Men hvordan har dette påvirket oss?

Hjemme bra, men borte best?

Kvinne jobber på hjemmekontor og hennes datter står ved siden av
Hjemmekontor og hjemmeskole har vært den nye hverdagen for mange.

Hjemmekontor – Fra å være et begrep som for mange har vært ukjent, til å bli det nyordet som kanskje har blitt mest brukt i 2020. Mange av oss har tilbrakt måneder på det velkjente hjemmekontoret.

Men, fra å være noe litt spennende og for noen kanskje et foretrukket alternativ de første ukene i pandemien, har hjemmekontoret blitt mindre populært.

Noen har stuet seg inn på barnas soverom, andre ser forelesninger på få kvadratmetre i kollektivet. Arbeidsforhold som for de aller fleste ikke er ideelle for kropp og sinn.

Hvordan påvirker hjemmekontoret oss?

Dame med briller som snakker i telefonen,ser sliten ut og holder seg til nakken.
Bruken av hjemmekontor kan påvirke både fysisk og psykisk helse.

Pandemien har gitt oss tid. Tid til å ta vare på oss selv. Men de fleste av oss føler oss mer sliten enn noen gang. Hvorfor er det slik?

Joanna Szafran, ‘Head of Recruiting and Training’ i massasjeselskapet Squeeze forklarer at mye hjemmekontor og stillesitting kan ha alvorlige konsekvenser for psykisk og fysisk helse. Menneskekroppen er ikke skapt for å sitte så mye i ro. De fleste har ikke tilrettelagte arbeidsplasser hjemme, som derfor kan påvirke muskel- og skjelettplager.

Det er også vanskelig å skille tiden mellom jobb og privatliv, og savnet etter å faktisk treffe folk andre steder enn gjennom en skjerm eller via telefon er stort.

Regelmessig massasje – din beste vane!

Kvinne ligger på massasjebenk med håndkle over pannen, og blir massert på skuldrene av en kvinnelig massør.
Regelmessig massasje har mange fordeler.

Det er viktigere enn noen gang å gi kroppen litt ekstra kjærlighet. Vi har levd ett helt år i en pandemi, og mange av oss har slitt oss gjennom måned etter måned på hjemmekontoret. Dette tærer på oss både mentalt og fysisk.

Det å sette av tid til egenpleie kan virkelig gjøre underverker for kropp og sinn. Noen enkle tips til hjemmekontoret er:

  • Stå med jevne mellomrom i løpet av arbeidsdagen
  • Tøy kroppen to ganger i løpet av dagen
  • Få til en gåtur i løpet av dagen

Når det er sagt, så er en av de beste måtene å slappe av på regelmessig massasje, som altså har mange fordeler utenom det som går på velvære:

  • Massasje kan øke leddmobilitet, øke blod- og lymfegjennomstrømning og bidra til generell økt fysisk og psykisk avspenning og velvære.
  • Massasje øker også nivået av hvite blodceller i blodet, og er viktige bestanddeler i immunforsvaret.
  • Viktigst av alt er kanskje at massasje kan ha en mengde helsefremmende effekter på kropp og psyke, langt utover de mest kjente som reduksjon av muskelspenninger og relaterte plager.

Om Squeeze Massasje

Kvinnelig massør fra Squeeze står utenfor en av klinikkene deres.
Squeeze gjør regelmessig massasje tilgjengelig for alle. Foto © Squeeze

Squeeze Massasje profesjonell, regelmessig massasje til fast, lav pris. Massasje har så mange fordeler at vi mener at alle burde kunne unne seg det i hverdagen. Du finner Squeeze på 21 klinikker i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Drammen og Ski.

Rent konkret fungerer et medlemsskap hos Squeeze slik: 25 min massasje inkludert hver måned, hvor første massasje er gratis, samt at ubrukte behandlinger beholdes til neste måned.

Trygghet er Squeeze sin høyeste prioritering, og alle retningslinjer knyttet til COVID-19 blir etterfulgt for å sikre din sikkerhet. Squeeze utfører ikke behandling om du har symptomer på luftveisinfeksjon, er i hjemmekarantene eller hjemmeisolasjon, eller har vært utenlands i løpet av de siste 10 dagene.

Bli medlem hos Squeeze

Share
Neste

Brannsikring er like viktig som fjellvett