0
Neste

Brannsikkerhet: Viktig å tenke på i adventstiden

Blog Jul i Tivoli 2019 – Her finner du ekte julehygge
Dato: 25 november 2019

Jul i Tivoli 2019 – Her finner du ekte julehygge

Share

Når en av verdens eldste fornøyelsesparker pynter seg til jul, kan vi være sikre på at vi vil være vitne til ekte julemagi.

Nå er det jul i Tivoli. Den tradisjonelle julestemningen er på plass, og den varer helt frem til 5. januar. Hele Tivoli er forvandlet til et gigantisk julemarked med julemoro, julemat, juleforestillinger, julepynt, julelys og nyttårsfeiring!

Julemarkedet på Hjulkøbing stasjon

Hjulkøbing stasjon
På hjulkøbing stasjon kan du gjøre gode kupp i det koselige julemarkedet. © Lasse Salling

På en julepyntet Hjulkøbing stasjon kan du dra på en magisk togreise. Foran på toget finner du damplokomotivet. Vognene og stasjonen er for anledningen fulle av salgsboder med godbiter, julepynt og gaveideer.

På dette julemarkedet kan du, i lune og varme omgivelser, finne saker og ting som gjør at du kan ta med deg litt av den eventyraktige julestemningen hjem. Man kan trygt slå fast at dette er et av de aller beste julemarkedene i Europa.

Modelltoget

Vil du se mer tog enn det du får på Hjulkøbing stasjon, kan vi anbefale modelltoget som kjører rundt og rundt ved Springvandet, som har blitt pyntet opp til jul. Her kan du også sette deg i førersetet til de Danske Statsbaners lokomotivsimulator og styre lokomotivet på din egen julereise.

Swarovski-juletre, glitter og stas

Det glitrer i tusenvis av krystaller på Swarovski-juletreet © Christoffer Anias Sandager

Den glitrende julen vises i all sin prakt foran Nimb, hvor en ti meter høy julegran er dekket med over 3 000 eksklusive Swarovski-krystaller. En «pop-up store» er også på stedet om du skulle ønske å legge pynten på samme nivå hjemme.

Tusener av funklende lys kan ellers sees over hele Tivolihagen, der de lyser opp vintermørket. Gå ikke glipp av det elegante lysshowet over Tivolisjøen, der forbløffende illuminasjoner danser til musikk fra Tsjaikovskijs Nøtteknekkeren.

Forestillinger og underholdning

Snedronningen

Ballettdansere i Snedronningen
Snedronningen er en ballettforestilling i Tivolis konsertsal. © Per Morten Abrahamsen

Når vi først er inne på show, forestillingen Snedronningen har premiere 1. desember med ballett, sang og musikk. Dette er en nytolkning av H.C. Andersens eventyr med samme navn som også var inspirasjon til Disney’s Frozen (Frost). Det er en historie for hele familien om vennskap og mot, kjærlighet og uskyld og med en snert av djevelskap.

Barneteater og juleshow

‘Nissepatruljen’ fra Eventyrteateret © Ole Mortensen

Nissepatruljen er årets julemusikal fra Eventyrteateret, som seks år på rad er kåret til det beste barneteateret av barna selv. Her kan store og små følge julenissens ferd inn i Den forbudte sone. Andre forestillinger som går i juletiden er den engelskspråklige komedien The Three Brexiteers, som er løst bygget rundt Alexander Dumas kjente roman, De tre musketerer, og det store juleshowet med den danske popmusikeren Durhan G og det Danske Underholdningsorkester.

Ønsker du å oppleve noen av disse forestillingene under ditt besøk til Tivoli, kan du kjøpe billetter her.

Lucia-feiring

© Rasmus B. Hansen

Legger du turen innom Tivoli den 13. desember kan du være vitne til det vakre Lucia-toget, der over 100 korjenter synger julen inn med kjente julesanger.

Tivoligardens juleparade

Ung gutt i Tivoligarden spiller klarinett
Den tradisjonsrike Tivoligarden har røtter helt tilbake til 1844. © Claus Bjørn Larsen

Et annet opptog som er verdt å få med seg er Tivoligardens juleparade. Denne garden består av unge musikkelever mellom 8 og 16 år som paraderer gjennom Tivoli på lørdager og søndager. De unge musikantene som er kledd i sine klassiske røde jakker, hvite bukser og svære bjørneskinnsluer reiser også rundt om i verden for å vise frem sine kunster.

Ingen tivoli uten fart og spenning

Juletrær og karuseller
© Lasse Salling

Hva er en tur på Tivoli uten en tur med karusell? Ja, attraksjonene for store og små er åpne, så ta på dere varme klær. Mælkeveien, den nye berg-og-dalbanen, åpner 6. desember. Ellers har Tivoli alt du måtte drømme om av fart og spenning til store og små.

Bak pepperkaker med nissens hjelpere

Pepperkakehjerte "Glædelig Jul"
Pepperkaker hører med når man skal oppleve jul i Tivoli. © Lasse Salling

Har vi glemt å nevne Julemannen? Jo, danskenes nisse er her, han også. Og nissens hjelpere er i full gang med å bake de deiligste pepperkaker, eller honningkager, i Honningkageslottet. Nissene vil gjerne ha hjelp, så her kan store og små få dekorere sitt eget honningkagehjerte.

Julemat og julekaker

Gløgg og nisseluekake
Skal det være en nisseluekake fra Cakenhagen? © Christoffer Anias Sandager

Det er rikelig med velduftende fristelser, noen danske godbiter du kan smake på er flødeboller, brente mandler, æbleskiver (munker på norsk), klejner (fattigmann), vafler og spanskrør (churros). Og da selvfølgelig med tilhørende kakao, kaffe eller gløgg.

Skulle du ønske å feire nyttårsaften i Tivoli er det rikelig av restauranter å velge mellom, men du må selvfølgelig bestille bord først. Den store festen finner du på H.C. Andersens slott, hvor middagen avsluttes med et fabelaktig fyrverkeri etterfulgt av dans.

© Lina Ahnoff

Om dere har andre planer på nyttårsaften, så er en julemiddag i desember en annen mulighet. Da kan du velge mellom en rekke restauranter, som serverer tradisjonelle danske juleretter som sild, and eller ribbe, samt andre spennende retter.

Tjen CashPoints med Norwegian Reward

Boder i julemarkedet
Kjenn den deilige duften av kanel, gløgg og brente mandler i Tivolis julemarked © Lasse Salling

Hvis du vil oppleve jul i Tivoli kan du bestille inngangsbilletter med ubegrenset bruk av attraksjonene gjennom Norwegian Reward og tjene 15 % CashPoints!

Du vil også tjene CashPoints på flyreisen med Norwegian til København og på hotell og leiebil.

Bestill flytur til København

Share
Neste

Brannsikkerhet: Viktig å tenke på i adventstiden