0
Neste

Glem Route 66! Disse tre alternativene er helt "amazing"

Blog 6 fantastiske karneval i Europa
Woman at Venice carnival
Dato: 24 januar 2020

6 fantastiske karneval i Europa

Share

De fleste har hørt om det berømte karnevalet i Rio de Janeiro, men visste du at vi har noen fullgode alternativer i vårt eget verdenshjørne?

Karnevalstradisjonene og feiring av karneval i Europa går faktisk helt tilbake til 1100-tallet. Her er seks fantastiske, fargerike fester bare en svipptur unna. 

1. Karnevalet i Santa Cruz, Tenerife, Spania

Dame på karnevalet på Tenerife, det største karneval i Europa

Karnevalet i Santa Cruz på Tenerife er Europas svar på karnevalet i Rio – en fargerik fest. Foto: Tamara Kulikova / CC BY-SA 4.0

Dette unike karnevalet i Santa Cruz på Tenerife er viden kjent for å være Europas svar på det i Rio de Janeiro. Og karnevalentusiaster mener det er minst like bra!

Ni dager med fargerik festing, flåter og band som kulminerer i kåringen av karnevalets dronning og den tradisjonelle begravelsen av sardinen. Ja, du leste riktig, på slutten av karnevalet bærer et stort gravfølge en enorm sardinfigur til graven. Dette markerer slutten på karnevalsfeiringen og begynnelsen på fasten.

Dansende damer i Santa Cruz

Karnevalet på Tenerife er viden kjent. En god grunn til å få med seg en ekstra opplevelse i Santa Cruz.

Siden dette karnevalet er så stort, det regnes som det nest største i verden, kan det være en idé å bli med en guide rundt. Bestill guide! Det er ikke dyrt, og du får historisk informasjon og en oversikt som er vanskelig å få på egen hånd.

Dame tar bilder på Teide nasjonalpark

Få mer ut turen til Tenerife, gå til toppen av Teide nasjonalpark.

Når sardinen er begravet, kan du ta deg en tur til Teide nasjonalpark og gå av deg karnevals-adrenalinet i Tenerifes vakre natur. Øya er kjent for de nydelige turstiene som går på kryss og tvers gjennom landskapet. De ble formet av gjetere som for 500 år siden drev dyrene fra sommer- til vinterbeite, og tilbake igjen. Det kan jo også hende at du føler deg litt som en ku etter all dansingen …

Når er det?

20. januar – 26. februar 2023

Hvordan kommer jeg meg dit?

Norwegian flyr direkterute til Tenerife-Sør. Så er det en kort taxitur inn til sentrum av Santa Cruz.

Hvor kan jeg bo?

Hotel Escuela Santa Cruz
Rimelig, koselig og bare noen steinkast unna festivitetene.

NH Tenerife
To kvartaler unna sjøen finner du dette luksuriøse hotellet, perfekt for deg som vil gå hjem fra festen og synke ned i en myk, ren seng.

2. Köln karneval, Tyskland

Jente med fargerik hatt og kjole på karneval i Köln

Karnevalet i Köln er fest i byen en hel uke i strekk. Foto: Flickr Radomir CernochCC BY-SA 2.0

Med røtter tilbake til 1700-tallet kan vi trygt si at karnevalet i Köln er godt etablert. Den største paraden går av stabelen på rosemandag, eller karnevalsmandag, som i år faller på den 4. mars. Hele 10 000 mennesker, 350 hester og over hundre band samles i en parade som er hele seks kilometer lang.

Men det er bare toppen av kransekaka – hele uka er en fest, med ball, parader og et byråd som opphever skjenketidsbestemmelsene i anledning karnevalet.

Store som små er invitert til fest. Foto: Flickr Harold R Cologne / CC BY-SA 2.0

Til tross for døgnåpne barer er dette også en fest for barna, med egne parader og arrangementer for smårollingene. Les mer om Cologne Carnival i Köln.

Kølnerdomen

Köln er en vakker by og Kölnerdomen er det mest kjente landemerket.

Byen har røtter helt tilbake til før vår tidsregning. Sannsynligvis ble den grunnlagt i år 38 før Kristus, da med navnet Oppidum. Det betyr enorme mengder arkitektoniske høydepunkter og spennende historie. Sjekk ut Köln Katedral og Gamlebyen. Og ta deg en tur til toppen av KolnTriangle, en skyskraper med en utsikt du sent vil glemme.

Når er det?

26. februar – 22. februar 2023

Hvordan kommer jeg meg dit?

Norwegian flyr direkteruter til Dusseldorf. Togturen fra flyplassen til sentrum tar under én time.

Hvor kan jeg bo?

Savoy Hotel
Et moderne hotell med en fargepalett som passer karnevals-humøret perfekt. Det ligger midt i sentrum, har restaurant og bar og når musklene er ømme etter all dansingen, kan du ta deg en tur i hotellets spa.

Humboldt1 Palais-Hotel & Bar
Bed & Breakfast med fem stjerner. Luksuriøse rom, bar og lounge. Når du er sliten, kan du be hotellets privatbiltjeneste komme og plukke deg opp. Bare pass på så du ikke krøller fjærkostymet ditt på vei inn i bilen!

3. Karnevalet i Venezia, Italia

Dame i maskeradeball i Venezia

Venezia er et av de beste stedene i Europa for å oppleve karneval.

Maskeradeballet i Venezia er karneval i en helt spesiell stil. Karnevalet har lang historie i Venezia. Det er vel knapt en annen by som fremkaller så mange assosiasjoner bare ved navnet. Kanaler, gondoler, arkitektur og italiensk matkultur.

Og byens karneval er like gammelt som pålene som holder byen oppe. Helt siden 1162 har lokale og tilreisende stelt i stand til en heidundrende fest, som gjennom årenes løp har utviklet seg til å bli maskenes karneval.

Dame med maske i maskeradeball

Maskene tilhører historien, en opplevelse i seg selv. Husk å oppleve byen Venezia når du først tar turen.

Hele uken arrangeres det maskeradeball, der gjestene ikler seg klassiske porselensmasker eller litt enklere utgaver. Du kan kjøpe billett til forskjellige ball som har det til felles at de foregår i imponerende, gamle palasser med marmor overalt.

Lær om hvordan de flotte tradisjonsrike maskene lages.

Du kan lære mer om karnevalet og om hvordan disse maskene lages på den guidede turen Secrets of Venice Carnival and Life of Casanova Tour. Casanova var som kjent Europas førsteelsker på 1600-tallet, så det kan jo være du plukker opp noen triks også?

Når ballet er slutt, så er det mer enn nok å se på i selve byen. Det er en grunn til at Venezia er en av Europas største turistattraksjoner, selv når det ikke er karneval. Med byen full av karnevalgjester kan det være lurt å kjøpe en forbi-køen-billett. Da slipper du køer på de største attraksjonene og får tid til å se flere spennende monumenter fremfor andres bakhoder. Bestill forbi-køen-billlett til Dogepalasset og Markuskirken.

Når er det?

4. februar – 21. februar 2023

Hvordan kommer jeg meg dit?

Norwegian flyr direkte til Venezia, men ikke i vinterhalvåret. Da er det beste å fly til Milano og ta tog videre, eller leie bil.

Hvor kan jeg bo?

Hotel Bisanzio
Et koselig firestjerners hotell like ved Sukkenes bro. Klassisk interiør, gratis frokost og mulighet for barnepass på rommet. Uansett hvor du velger å bo, må du være tidlig ute – Venezia er ikke stort, men det er karnevalet!

Bellevue & Canaletto Suites
Hvis du virkelig vil slynge deg i luksus er dette hotellet perfekt for deg. Et historisk sus med tunge, eksklusive materialer og utsikt til alle kanter. Hundre meter fra alt.

4. Nice karneval, Frankrike

Dame i parade på karneval i Nice

Tusenvis av dansere og musikere fra hele verden utgjør Frankrikes fineste og morsomste karneval. Foto: Flickr Lambert Rellosa / CC BY-ND 2.0

Seks parader, 17 flåter og tusenvis av dansere og musikere fra hele verden utgjør Frankrikes fineste og morsomste karneval. Helt siden 1800-tallet har lokalbefolkningen i Frankrikes femte største by spilt opp til fest i februar.

Blomsterparaden i Nice er et nydelig skue. Foto: Wikimedia Zil,  CC BY-SA 3.0

Det mest særegne med Nice Carnival er de såkalte blomsterparadene, Bataille de Fleurs som følger Promenade des Anglais nær stranden. Kostymekledde karnevalister deler ut blomster til tilskuerne fra store flåter. Du kjenner blomsterduften fra fortauskanten, og er du heldig så får du tak i en bukett. Det er et nydelig skue akkompagnert av vakker musikk. Les alt du trenger å vite om karnevalet i Nice.

Sjarmerende ved sjøen i Nice

Nice er sjarmerende på flere måter. Bruk tiden utenfor karneval til å gå gatelangs i gamlebyen, og sitt ned på en fortauskafé.

Den franske rivieraen er legendarisk for sine fasjonable fester. Jet-settere fra hele verden har Nice som et yndet feriemål, men det betyr ikke at byen er utilgjengelig og overpriset. Sjarmerende fortauskafeer, en liten gamleby med flere gode restauranter, samtidig som det er et paradis for deg som elsker shopping. Men karnevalkostyme bør du ha med deg hjemmefra, med mindre Jean Paul Gaultier har laget noe vi ikke har fått med oss.

Når er det?

10. februar – 26. februar 2023

Hvordan kommer jeg meg dit?

Norwegian flyr direkte til Nice. Tjue minutter med tog fra flyplassen.

Hvor kan jeg bo?

H33 hôtel
Rimelig hotell som oppgir madrasstype på hjemmesidene sine. Det burde garantere en god natts søvn en knapp kilometer fra Nice sentrum.

Mercure Nice Marche aux Fleurs
Lekkert hotell langs strandpromenaden. Noen av rommene er eldre og litt vanskelig tilgjengelige via en vindeltrapp, så hvis du trenger enkel tilgang til rommet, så vær oppmerksom på dette når du bestiller.

5. København karneval, Danmark

Danser på karneval i København

Få et karnevalsrush i København, bare ne svipptur hjemmefra. Foto: Flickr Stig Nygaard / CC BY 2.0

København er bare en liten svipptur fra Norge og kanskje den raskeste og enkleste måten å få seg et karnevalrush på. Mens noen av de andre karnevalene på denne listen har røtter tilbake til 1100-tallet, begynte danskene moroa i 1982. Likevel har det har allerede rukket å bli stort – over 100.000 kommer for å delta på tre dager med parader og andre arrangementer.

Samba-skjørt på karneval i København

I mai er det varmt og godt og sydende sambastemning i Københavns gater. Foto: Flickr Stig Nygaard / CC BY 2.0

I stedet for å danse seg gjennom februar og mars, har københavnerne valgt seg mai, noe som gir varmere vær og sene kvelder. Det betyr et yrende liv i gatene, utekafeer og røde pølser. Det er aldri feil å besøke København, men det er ekstra moro når det er karneval!

Når er det?

26. mai – 28. mai 2023

Hvordan kommer jeg meg dit?

Norwegian har direkterute til København. Det er hyppige togavganger fra flyplassen til sentrum.

Hvor kan jeg bo?

Comfort Hotel Vesterbro
Supersentralt, like ved Tivoli fornøyelsespark og sentralbanestasjonen. Fin standard, rimelig priset.

The Square
Lekkert hotell midt i sentrum. Enkel design, uten at det blir upersonlig og sjelløst. Her får du høy komfort og gangavstand til det meste.

6. Notting Hill Carnival, London, England

Dame med stor karnevalpynt på hodet på karneval i London

Benytt anledningen til å besøke Notting Hill og bli med to dager lang gatefest. Foto: Wikimedia David Sedlecky / CC BY-SA 4.0

Notting Hill er mer enn en romantisk komedie med Julia Roberts og Hugh Grant – det er også stedet for en fantastisk to dager lang gatefest i august. Her er det karibiske rytmer og temaer som går igjen. Karnevalet oppsto i 1959 som et forsøk på å roe ned rasekonfliktene mellom briter og mennesker med karibisk opphav.

Nå tiltrekker festen seg rundt én million besøkende, og overalt finner du karibisk street food som du kan kose deg med mens du lytter til reggae, merengue, calypso og rumba. Karnevalet i Notting Hill er en opplevelse!

Menn og damer i parade danser rumba i London

Bli med på rumba-time i Londons gater! Foto: Wikimedia David Sedlecky / CC BY-SA 4.0

Hvis du mot formodning skulle orke å gjøre noe annet etter å ha gjennomgått live-varianten av en intens rumba-time, kan du enten gå for London-klassikerne Buckingham Palace, Big Ben og Madame Tussaud, shoppe eller forsøke noe helt enkelt. Ta med deg litt sprøstekt fisk og potet fra en av Londons beste fish & chips-restauranter, The Chipping Forecast i Notting Hill, gå til en av de mange parkene i området, legg deg i gresset og kos deg.

Når er det?

27. august – 28. august 2023

Hvordan kommer jeg meg dit?

Norwegian flyr direkte til London Gatwick. Ta tog fra flyplassen og inn til sentrum. Tips: Bruk Bank Norwegian-kortet som et Oyster-kort, et reisekort som brukes som betalingskort på Gatwick Express, undergrunn og buss. Hold kortet over de automatiske kortleserne ved inn -og utgangspartiet for å betale for billetten din.

Eks. ved utsatt betaling: Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 849 kr. Total: 16 849 kr.

Hvor kan jeg bo?

The Princes Square Hotel
Ganske billig firestjerners hotell bare noen kvartaler fra festlighetene. Enkle rom der du garantert finner te.

The Portobello Hotel
Veldig sjarmerende hotell med en blanding av britisk kitch og små nikk til kolonitiden. Te og kjeks. Hotellet ligger i et boligstrøk, så her burde det være mulig å få en god natts søvn, selv om festen fortsetter.

Vær smart, tjen CashPoints

Flyr du med Norwegian tjener du opp til 10 % CashPoints på flybilletten med Norwegian Reward. Du får også CashPoints på hotell, leiebil, shopping og mye annet. 1 CashPoint = 1 krone. Poengene kan du bruke til å betale din neste flybillett med.

Tjen CashPoints her

Share
Neste

Glem Route 66! Disse tre alternativene er helt "amazing"