0
Neste

Topp reisemål for en famileferie

Blog Kjærestetur – 5 destinasjoner som gir dere minner for livet
Dato: 5 april 2019

Kjærestetur – 5 destinasjoner som gir dere minner for livet

Share

Endelig litt tid sammen bare dere to. Her er noen gode tips til destinasjoner med fantastiske opplevelser for deg og kjæresten din.

Det sier seg selv at Paris og Roma er destinasjoner som er ideelle for en kjærestetur, men vi har noen vel så gode forslag til dere.

Bangkok, Thailand

Dame i hatt ser utover Bangkok

Opplev det pulserende livet i Bangkok.

Bangkok er farger, lukter, lyd. Ta med deg partneren og bli pepret av inntrykk!

Se en kjempe-Buddha

Wat Pho tempel, bangkok

Det heter seg at Bangkok har mer enn 300 templer. Wat Pho er det største. Foto: @sigrid_of_the_north

Det er nesten utenkelig å reise til Bangkok uten å besøke et tempel. Vi anbefaler Wat Pho-tempelet. Tempelet er et av de største og eldste i Bangkok og det er her du finner den hvilende Buddha, hele 46 meter lang og 15 meter høy.

Thailands største Buddha er dekket av bladgull og perlemor og gjør inntrykk der han ligger. Sett av en time eller to og la roen og respekten senke seg mens dere går rundt på tempelområdet.

Spis mat på gata

Bangkok gatemat

Prøv deg på noe av all dem smakfulle maten du får på gata i Bangkok. Foto: mattmangum – Flickr / CC BY 2.0

Er du allerede glad i thai-mat? I Bangkok serveres mye på gata, noen mener til og med at byen er den aller beste når det gjelder gatemat. Delikatesser serveres på hvert hjørne.

Det er en helt egen opplevelse å se kokken tilberede en skorpion rett foran øynene dine. Et tips kan være å spise der du ser lokalbefolkningen spiser.

Ta et elvecruise

Longtailbåt, Bangkok

Se Bangkok fra en ny vinkel. Bli med på elvecruise. Foto @sigrid_of_the_north

Elvene spiller en veldig viktig rolle i Thailand. Chao Praya er selve pulsåren som slynger seg gjennom travle Bangkok. Ta en tur på Chao Praya-elva og se det ekte thailivet langs elva.

Det er mange som tilbyr turer i longtail-båter. Velg deg ut en liten en, slik at båtføreren kan ta deg inn i kanalene som går ut fra hovedelva. Her kan dere komme tett innpå de eksklusive delene av byen så vel som de fattige strøkene.

La kjærligheten blomstre i kjærlighetsbyen

Ta med deg din kjære til The Village of love, Bang Rak-distriktet. Her kan dere lukte, smake og se det ekte thailivet. Og spise. Her finnes et fantastisk utvalg av thairestauranter.

Hils på en slange

Bangkok Saovabha slange

Ikke for alle, men kanskje for dere? Hils på en slange. Foto: ekeidar – Wikimedia / CC BY-SA 3.0

Dette har dere ganske sikkert ikke gjort sammen før, så benytt anledningen til å besøke slangegården ved Queen Saovabha Memorial Institute.

Her jobber forskere med å utvikle serum mot slangegift.

Sørg for å få med dere slangeshowet, og lær mer om slanger i utstillingene.

Gjør et kupp

Rot Fai-markedet sett ovenfra

Besøk det fargerike Rot Fai-markedet i Srinakarin.

Hver helg er det et enormt marked i Chatuchak. Her blir dere ikke helt alene. Men det var vel ikke derfor dere reiste til Bangkok, heller?

Det er på gateplan de beste tilbudene er, men vil du kjøle deg ned på et kjøpesenter, er Asiatique The Riverfront og Terminal 21 steder du kan gjøre gode kjøp.

Santorini, Hellas

Båt og horisont utenfor Santorini, Hellas

Santorini er virkelig stedet å finne roen i sommer.

På Santorini er egentlig alle øyeblikk et kodak-moment, eller et insta-øyeblikk, om du vil. Øya har dramatisk natur, fantastiske solnedganger og nydelige strender.

Øya er naturskjønn i seg selv, og de særegne bygningene er prikken over i-en. Som om ikke det var nok er lokalbefolkningen svært gjestfri. Dette er ganske enkelt et perfekt sted å legge en kjærestetur!

Ikoniske hvite murhus

Santorini Hellas Oia murhus

De karakteristiske murhusene på Santorini finnes på uttallige postkort.

Utforsk de to største byene på Santorini. Enten du drar til hovedstaden Fira med taubane, esel eller til fots, vil du bli bergtatt av den fantastiske panoramautsikten.

Oia er kjent for sine postkort-solnedganger, praktfulle kirker og fantastiske utsikt. Ta en båt fra Oia til øya Thirassia og tilbring noen timer på Armenis-stranda.

Eldgamle Thera

Thera ligger på toppen av det 360 meter høye Messavouno-fjellet. Den antikke byen kan skryte av ruiner fra romerske, hellenistiske og bysantinske bosetninger. Her kan du og kjæresten spasere hånd i hånd gjennom templer, teatre, og faktisk også treningsstudioer fra antikken.

Berømte arkeologiske severdigheter er selvfølgelig også veldig gode grunner til å besøke Hellas hovedstad Athen.

Prøv Santorinis berømte delikatesse

Santorini Hellas, salat

Prøv en rett med hvite auberginer, en spesialitet du kun finner på Santorini. Foto: kennejima – Flickr / CC BY 2.0

Har du smakt hvite auberginer? De er uvanlig søte på smak, og denne sjeldenheten serveres i ulike retter her på øya. Finn dere en restaurant og prøv aubergin-salat eller melitzano salata (pasta med hvit aubergin).

Fly til Santorini

Reykjavik, Island

Et par leier hverandre på en vei på Island

Opplev landet med is og varme og reis til Island!

Leter du etter noe annet enn palmer og strandcocktailer på sommerferie? Reykjavik, med sine varme kilder, isbreer og majestetiske fosser, er et unikt reisemål som passer perfekt til par. Midnattssolen er en spesiell opplevelse. Men ikke glem å pakke for regn og vind også.

Den blå lagune

Den blå lagunen, Island

Legg inn et bad i den magiske blå lagunen

Et besøk til verdens mest berømte geotermiske spa, Den blå lagunen er et must. Etter å ha ligget i bløt i den mineralrike varmen, kan dere ta turen til Moss Restaurant og nyte noen klassiske islandske retter. Herfra har dere fantastisk utsikt over den vulkanske horisonten.

Bli bergtatt på Perlan Museum

Se og føl Islands naturlige underverker på Perlan. Gå gjennom en 100 meter lang ishule under 350 tonn med snø. Lær om isbreene og nyt panoramautsikt over byen, havet, fjellene og vulkanene fra selve observasjonsplatået.

Klatre ned et krater

Et par på kjærestetur i vulkanlandskap, Island

Fjelltur i vulkanlandskap er en opplevelse for livet!

Skulle dere ikke klatret ned i en vulkan sammen? Her kan dere gjøre det! Hva er vel mer romantisk enn å være omgitt av glitrende rosa, blått og grønt inne i en sovende vulkan?

Ta en dagstur fra Reykjavik til Þríhnúkagígur. Skal du gå ned de 120 meterne ned i krateret må du delta på en guidet tur. Et minne for livet!

Dra på hvalsafari

Hvalfinne, Island

Føl deg liten ved siden av hvalene utenfor Island.

De er store, hvalene, og fra hvalsafaribåtene på Island kan du studere kolossene på nært hold. Du får som oftest en varm kjeledress på deg før båten tar deg med ut på det åpne havet. Og så er det bare å speide.

Om sommeren er havet fullt av mat, og det er høysesong for hval som vågehval og kvitnos. Du kan også se delfiner og niser. Og er du riktig heldig, en spekkhogger.

Les mer om hvilke fantastiske opplevelser du kan få på Island. 

Fly til Reykjavik

Lisboa, Portugal

Utsikt over Lisboa med havet i det fjerne

Lisboa er en vakker by, perfekt til kjæresteturen!

Portugals pulserende hovedstad er kjent som Atlanterhavets perle. Det er utvilsomt en av de vakreste byene i Europa med en unik atmosfære der den kombinerer den gamle verdenen med en moderne storby.

Den moderne byen

Expo 98 er et moderne distrikt bygget til Expo-utstillingen i 1998. Her finner dere et kasino, Vasco da Gama kjøpesenter, en designer jernbanestasjon, taubane, Europas største akvarium og den 17 kilometer lange Vasco da Gama-broen.

Test nattelivet

Et annet sted å besøke er Bairro Alto, i alle fall dersom dere vil teste nattelivet. Om dagen er Chiado et eksklusivt distrikt, hvor dere for eksempel kan drikke kaffe på den populære Cafe Brasileira.

Tram lisboaMange velger å ta trikken når de skal rundt i Lisboa. Linje 28 kalles turisttrikken fordi den gule trikken snirkler seg opp og ned de bratte bybakkene og gir dere et flott overblikk over byen.

Forelsk deg i Fado

Sangerinne som synger Fado

Temaet er kjærlighet og livets harde realiteter, litt håp og mye lengsel. Foto: Miki Fossati – Flickr / CC BY 2.0

Er dere i Lisboa på kjærestetur er lidenskap noe dere allerede er opptatt av, vil vi tro. Da er det flaks at dere er i selveste Fado-byen! Fado betyr lidenskap og rent praktisk er det melankolsk sang, ofte akkompagnert av tolvstrengers gitar, en bass og kanskje en fiolin.

Musikkstilen oppsto først i fattige bydeler i Lisboa. Fado hører du på puber, barer og restauranter. En av de mest populære er Casa de Linhares og O Faia. Du kan også blir med lokalkjente til de beste fado-stedene.

Surf på en stor bølge sammen

Tre surfere på Carcavelos Beach

Lisboa-området er et eldorado for surfere.

Carcavelos-stranda er bare ti minutters kjøretur fra sentrum og er en av de mest populære surfestedene i Lisboa-området. Her er bølgene perfekte mesteparten av året. Topp surfeskoler i området tilbyr leksjoner for alle nivåer.

Les mer om Lina som reiser på surfeferier i Lisboa-distriktet så ofte hun kan.

Dra på elvecruise

Rio Tejo, Lisboa, Portugal

Se byen fra et annet perspektiv fra elva Rio Tejo.

Nyt et solnedgangscruise fra en seilbåt på Tagus-elva og se monumentene fra et litt annet perspektiv.

Fly til Lisboa

Dubrovnik, Kroatia

Dame med solhatt i Dubrovnik

Sol, sjø og byliv. Dubrovnik har alt dette. Reis hit på kjærestetur!

Kroatia har alt dere drømmer om i ferien: Stabilt og varmt sommervær, krystallklart vann, gjestfritt vertskap. Det er ikke rart det er populært å reise hit. Norwegian flyr deg til både Pula, Split, Zadar og Dubrovnik. Dubrovnik er selveste Adriaterhavsperlen. Den på bucketlista di, og det er et veldig godt valg for en kjærestetur.

Middelalderbyen du bare må oppleve

Gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste på grunn av den velbevarte middelalderarkitekturen. Innenfor murene finner du fantastiske steinskulpturer, kirker, klostre og fontener.

Det er obligatorisk å gå rundt hele gamlebyen oppe på murene. Utsikten er fantastisk og det blir lett å forstå hvorfor flere scener i Games of Thrones måtte spilles inn akkurat her.

Dubrovnik gamleby og havet rundt

Middelalderbyen Dubrovnik har huset sin andel Starks og Lannisters. Besøk noen av stedene hvor berømte Games of Thrones ble spilt inn.

Dere kan også se Dubrovnik fra havoverflaten i en havkajakk. Faktisk kan det være en like flott opplevelse, særlig i minuttene før solen tar kvelden.

Badesko et must

Det er varmt i denne delen av Europa om sommeren. Dubrovnik har en fantastisk bystrand like utenfor murene. Her er det heller ikke folkefritt, men dere trenger å avkjøle dere.  Og, ikke glem badesko!

Fly til Dubrovnik

Vil du reise til et annet romantisk sted, kan du lese våre tips til en tips til en romantisk hotell-helg i Paris, eller en romantisk helg i Roma.

Tjen CashPoints på kjærestetur

Lykkelig par på kjærestetur

CashPoints kan du bruke til å betale hele eller deler av din neste flybillett!

Uansett hvor du reiser på kjærestetur så lønner deg seg å ta med Norwegian-kortet. Det er trygt og gratis å bruke, og gir deg CashPoints hver eneste gang.

  1. Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 849 kr. Total: 16 849 kr.

Når du booker fly med Norwegian får du inntil 11 % tilbake i CashPoints. Hos Getyourguide får du 5 % CashPoints på alle turer, aktiviteter og inngangsbilletter! Og når natten kommer, kan du også sanke poeng. Bestiller du hotell med Norwegian får du 5 % CashPoints på hotellbookingen også.

Les mer:

De mest romantiske storbyene

Slik tjener du mest mulig CashPoints

Share
Neste

Topp reisemål for en famileferie