0
Neste

Hvordan stresse ned på hjemmekontoret med regelmessig massasje

Blog Lær et nytt språk på tre måneder
Dato: 12 februar 2021

Lær et nytt språk på tre måneder

Share

Lærer du deg et nytt språk, åpnes mange dører. Ikke minst får du mye mer utbytte av reisene dine. Møt Leora som lærte seg finsk på bare tre måneder med appen WordDive.

Å lære et nytt språk behøver ikke være så vanskelig. Hopp i det!

Med WordDive kan du lære deg et nytt språk på bare tre måneder. For eksempel finsk, slik som iransk-hollandske Leora Sameni gjorde.

WordDive passer for travle mennesker

Leora Sameni i Muzeplein i Haag
– Jeg elsker WordDive! Å lære seg språk er jo ikke abstrakt. Det er så mye enklere når du kan se, høre og gjøre, sier Leora Sameni. Her i Haag. Foto: Anya Saxby.

Leora Sameni er bosatt i Haag. Med mann, barn og en krevende jobb, er det ikke mye tid til å gå på språkkurs om kveldene. Men appen gjør drømmen hennes mulig:

– Jeg ønsker å starte en bedrift i Helsinki en dag og da er det å snakke finsk nøkkelen til suksess, sier Leora. Hun har hjerte for nordiske språk, og svensk design.

Leora Sameni snakker allerede mange språk. Som norsk, etter å ha bodd en periode i Oslo. Engelsk snakker hun som en innfødt.

Språk åpner verden

Kvinne kledt i tradisjonelle japanske klær
Lærer du deg et nytt språk, åpner en helt ny verden seg.

– For meg er språk en måte å forstå verden, andre mennesker, og måten de lever på. Dess flere språk jeg lærer meg, jo mer ser jeg at menneskene er ganske like inni seg, og jeg får mer empati med dem. Språk er på en måte koden til det kulturelle DNA-et. Dessuten elsker jeg å reise og det er virkelig moro å være i Norge og Finland delta i kulturen på en helt annen måte fordi jeg skjønner språket, forklarer Leora.

Nå gyver hun løs på det finske språket med hjelp av WordDive. Et vanskelig språk, mener mange. Men Leora lar seg ikke skremme:

Finsk er så poetisk!

Finsk flagg i vinden
– Mange mener at finsk er vanskelig, men med litt «Sisu» går det fint, sier Leora Sameni.

– Finsk er slikt et vakkert, rått og poetisk språk. Det passer så bra til å fortelle menneskers historier. Språket gjorde at jeg forelsket meg i Finland, sier hun. Og språkkunnskapene takker hun appen for:

– Jeg elsker WordDive-appen! Jeg liker å ha alt jeg trenger med meg på smarttelefonen min, sier Leora og berømmer appen for å være både interaktiv og motiverende:

– Du merker at den er laget av språkvitere. Appen gjør at alle kan lære seg et nytt språk. Som språkentusiast elsker jeg det, sier Leora, og fortsetter: – Jeg blir oppmuntret til å sette meg mål underveis og får belønninger når jeg har klart et nytt nivå. Appen har oppmuntret meg til å lære mer på andre måter også, sier hun.

Nå leser hun finske nettaviser på nettet, får finske venner og lærer slik mer om Finland og den finske kulturen.

Tre timer i uka

Tavle med Puhutko suomea, snakker du finsk?
Etter tre måneder med WordDive kan du snakke om dagligdagse ting.

Leora prøver å få puttet inn litt finskundervisning så ofte hun kan. Men det lar seg ikke alltid gjøre i en travel hverdag: – En periode måtte jeg ta en måneds pause, men da var det likevel lett å komme inn i språktreningen igjen, forteller språkentusiasten.

Leora har i løpet av tre måneder med finskkurs lært dagligspråket og kan snakke om temaer som mat og klær, helse og trafikk.

– WordDive får meg til å øve mye på den finske uttalen. Nå mener jeg at jeg uttaler ordene nærmest perfekt, om jeg får si det selv, ler Leora. Hun bruker rundt tre timer i uka på språk-appen og har også stor glede av WordDive-bloggen. – Bloggen er både morsom og nyttig, mener Leora.

Lær språk, trim hjernen

Dør med Bonjour
Å lære seg et nytt språk er en skikkelig god treningsøkt for hjernen.

Å lære seg et nytt språk er bra for hjernen. Den får virkelig brynt seg. Noe som er sunt for en god hjernehelse. Leonora merker at hjernen arbeider hele døgnet:

– Jeg opplever at hjernen endrer seg. Jeg snakker engelsk som en innfødt, men mens det finske språket stadig forbedret seg merket jeg at engelsken ble litt verre i en periode.

Etter en stund forbedret engelsken seg også, forteller Leora: – Jeg tror det er hjernen som programmerer seg, sier hun.

Idioms til besvær

Det er lettere å lære et nytt språk enn å finne nåla i høystakken
Det er vanskelig å finne nåla i høystakken. Men det behøver slettes ikke være så vanskelig å lære et nytt språk.

Alle språk har sine egne idioms, eller faste uttrykk der du ikke kan lese deg til betydningen ord for ord. Det kan føre til noen forviklinger. I språkkursene lærer du deg mange slike. Men her har du noen eksempler på uttrykk som er lette å misforstå:

Når spanjolene er sinte, kan de si “Me cago en la leche”, som på norsk ville betydd: “Jeg skeit i melken.”

Hvis det er akkurat det samme, eller hipp som happ, for en tysker, kan han si: Das ist mir wurst. Mens på norsk vil det bli: “Det er pølse for meg”.

På norsk har vi også mange uttrykk som ikke er så lette å forstå i farten for de som lærer seg språket. Når nordmenn ikke vil si noe direkte, sier vi at de “går rundt grøten”. Men når de roer seg, kan vi si at de slår seg til ro.

Lær et nytt språk, tjen CashPoints

Lær et nytt språk med WordDive app
Tar du et språkkurs med WordDive, får du CashPoints i tillegg.

Du får 50 CashPoints i dersom du kjøper et språkkurs fra WordDive. WordDive-appen er utviklet for å gjøre læring morsommere og mer effektiv. Du velger deg et læringsmål og får tilpassede kurs, fra nybegynnernivå til avansert.

Ønsker du tilgang til enda flere språk, kan du registrere deg via de engelske sidene.

Du kan teste appen i to uker helt gratis. På bare seks timer kan WordDive-brukere snakke til lokalbefolkningen på deres eget språk og etter bare tre måneder kan de ha lengre samtaler på det nye språket.

Alt materiell er utviklet av fagfolk og appen bruker kunstig intelligens til å tilpasse seg fremgangen din.

Ikke slå deg til ro med å ikke kunne snakke det språket du virkelig har lyst til å lære deg. Hopp i det! Lær deg et nytt språk og tjen CashPoints så du kan reise og praktisere det enda raskere.

Lær et nytt språk på 3 måneder

Les mer:  Topp 10 tips – Slik får du mest mulig CashPoints

Share
Neste

Hvordan stresse ned på hjemmekontoret med regelmessig massasje