0
Neste

Bulgarias skjulte perler

Blog Linser på flyreisen – slik blir reisen mer behagelig
Dato: 15 mai 2019

Linser på flyreisen – slik blir reisen mer behagelig

Share

I flyet er det tørrere luft enn ellers og linsebrukere kan oppleve ubehag. Er du godt forberedt blir reisen en god opplevelse for øynene dine også.

Uansett om du bruker linser eller briller bør du ta noen forhåndsregler før du skal reise med fly. Kanskje særlig er dette aktuelt for linsebrukere.

Ta med øyedråper

Nærbilde av øye

Ta med øyedråper i håndbagasjen når du skal ut på flytur.

Det er tørrere luft i flykabinen enn ellers, og særlig om du skal reise langt kan dette være noe du vil merke godt. Men det er ingen grunn til at du skal droppe filmen eller godboka på reisen for det! Er du avhengig av linser tar du ganske enkelt og pakker ned øyedråper i håndbagasjen. Drypp øynene når du kjenner du begynner å bli tørr på øynene, så kan du nyte godt syn hele reisen.

Drikk vann

Flyvertinne serverer glass med vann

Kroppen din trenger mer fuktighet oppe i den tørre luften. Start innenfra og drikk nok vann.

Luften i kabinen er tørr. Derfor bør du drikke mye under reisen, helst vann, for å unngå dehydrering. Alkohol har motsatt effekt og anbefales ikke.

Ikke sov med linser

Familie som sover på flyet

Neida, det er ingen fare om du skulle sovne en enkelt gang med linsene på. Men ikke la det bli en vane. Det er ikke bra for øynene dine.

Hvis du har tenkt å koble helt ut på reisen, så bør du ta linsene av. Det er som oftest ingen krise om du skulle sovne med linsene på en enkelt gang, men optimalt er det ikke, så ta de av før du legger deg til rette! Så sant du ikke har døgnet rundt-linser da. Hornhinnen trenger oksygen som den får gjennom tårene når du blunker eller gråter. Men det gjør du jo ikke når du sover.

Har du dagslinser er det enkelt å ta de av og bare kaste de når du tar kvelden.

Ta med et reisesett

Kanskje du ikke bruker engangslinser. Da tar du heller med deg et reisesett. Det finnes små reiseflasker på under 100 ml med linsevæske som du kan ta med inn i flyet. Da er det bare å ta kveldsstellet eller morgenstellet mens du er i lufta.

Hygiene

Husk å vask hendene godt med såpe og vann før du tar ut linsene, eller før du setter på nye.

Ta med litt i reserve

Passasjer med håndbagasje på flyplass

Det er ofte på reise at uhell skjer. Ta med ekstra linser og gjerne et ekstra brillepar i håndbagasjen.

Uhell kan skje. Og det skjer ofte når det passer dårligst. Derfor er det nettopp på reiser du skal ta med deg en pakke reservelinser eller kanskje et brillepar i reserve. Pakk det med deg i håndbagasjen, så har du det for hånden når du trenger det!

Tenk så ergerlig å farte gatelangs etter linser på reisen i stedet for å nyte det du faktisk reiser for å oppleve.

Trygt å handle linser og briller på nettet

Kvinne med solbriller

Å handle på nettet sparer deg tid og penger. Kjøp det du trenger til øynene dine på nettet og kos deg i solen i stedet.

Både linser, briller og solbriller handler du enkelt og rimeligst på nettet.

Hos LensWay får du god hjelp slik at du finner linsene og brillene som passer deg. Har du allerede briller eller linser fra før er det enkelt å finne samme størrelse og styrke som du allerede trives med.

LensWay har konverteringstabell som gjør at du lett finner de linsene som tilsvarer de du allerede bruker. Det er lett å komme i kontakt med kundeservice og du har alltid fornøydshetsgaranti. Er du ikke komfortabel med brillene etter 90 dager, får du pengene tilbake.

LensWay har prisgaranti

Ray Ban solbriller

Lensway har briller i alle priskategorier, og garanterer deg det aller beste kjøpet på akkurat dine favoritter.

LensWay har alt fra budsjettbriller til populære merkevarer som Ray-Ban, Oakley og C. Jacobsen. Du får også prisgaranti som gjør at du kan være sikker på å få den aller beste prisen.

Hos LensWay får du i tillegg opp til 20 % CashPoints som gjør at du kommer enda litt nærmere en gratis flybillett og din neste ferietur.

Akkurat nå kan du få med deg et par lekre solbriller verdt 495,- på kjøpet dersom du handler linser eller briller for minimum 750 kroner.

Handle briller og linser hos LensWay

Les mer: Slik jobber du effektivt på et fly

Share
Neste

Bulgarias skjulte perler