0
Neste

5 viktige tips for reise under COVID-19 pandemien

Blog 6 gode råd for mobilbruk i utlandet
Vi deler flere bilder og sender flere snapper fra ferie. Mann i hengekøye i solnedgang.
Dato: 10 juni 2021

6 gode råd for mobilbruk i utlandet

Share

Telefonen har vi med oss hele tiden. Så selvfølgelig skal den være med på utenlandsferie.

Ta noen grep før du reiser, slik at du ikke får økonomiske overraskelser i ettertid. Sørg for en god mobilsommer!

1. Følg med på forbruket

Ofte surfer vi mer på mobilen når vi er på ferie, og sender flere snaps og bilder hjem til familie og venner. Følg med på forbruket, for både deg og familien, for eksempel i Talkmore-appen, slik at det ikke blir noen overraskelser på fakturaen når du kommer hjem fra turen.

Du får 3 % CashPoints på all mobilbruken din med abonnement fra Talkmore.

2. Fri roaming er ikke alltid gratis roaming

Globus og mobil for trygg mobilbruk i utlandet
Planlegg ferien med trygg og bekymringsfri mobilbruk i sommer

De fleste har nå fri roaming i EU inkludert i abonnementet sitt, slik at du kan surfe bekymringsløst i hele EU.

Når du kommer til et nytt land skal operatøren din sende informasjon om hvor mye det koster å roame der du er. Sjekk hvilke priser som gjelder der du ferierer. Det kan skjule seg høye priser i land som ikke er med i EU. Få gode tips til smart mobilbruk og les mer om en bekymringsfri mobilsommer.

3. Andre regler til sjøs

Dame bruker mobilen ved sjøen på sommerferie
Det er lurt å være ekstra oppmerksom på mobilbruk til sjøs. Skru av roaming når du er på ferje, og bruk den trygt når du er framme.

Husk at fri roaming ikke gjelder til sjøs. Skal du ta ferje til kontinentet kommer andre regler inn i bildet.

Tar du for eksempel ferje til Danmark i sommer, holder du deg til det norske mobilnettet så lenge det varer. Det kobles automatisk til det danske når du nærmer deg deilige Danmark. Men midt i mellom finnes det ikke noe mobilnett som kobler seg opp til basestasjoner på land. I stedet kobles du gjerne til båtens eget nett, som kjøres over satellitt med helt andre priser enn på fastlandet.

Vær obs! Telefonen din kan bruke data i bakgrunnen for å oppdatere apper, selv om den ligger alene i bagasjen og du ikke bruker den. Pass derfor på å skru av all roaming når du tar ferje, for å holde kostnadene nede. Og; husk å gjøre det samme for alle mobilbrukerne i familien.

4. Roaming er tryggere enn åpne nettverk

Person som holder i mobilen sin på ferie og bruker roaming i utlandet
Surf trygt på mobilen på et passord-beskyttet nettverk på hotellet eller med fri roaming.

Når du først har kommet til et land med fri roaming, er det aller tryggeste å bruke dette til å surfe på mobilen. Kobler du deg opp til et åpent nettverk gjør du deg tilgjengelig for kriminelle, som kan snappe brukernavnene og passordene dine, og hacke seg inn på din mobil og datamaskin og få tak på alt du har av personlig informasjon.

Det høres skummelt ut, men pass på at du surfer trygt. Velger du å bruke WiFi, for eksempel på hotellet, sjekk at det er det virkelige hotellnettverket du bruker på et passordbeskyttet nett, og ikke en kopi med samme navn som hotellet.

5. Sperr for databruk

Jenter som tar selfie i London
Det kan bli mange selfier i løpet av en ferietur, hold oversikt over mobilbruken med datapakke fra Talkmore.

Bilder skal deles, reiseinformasjon googles og GPS er i hyppig bruk . Sørg derfor for at du har kontroll på databruken slik at abonnementet blir sperret når datamengden er brukt opp.

Mange operatører har apper som hjelper deg å holde oversikt over forbruket, slik som Talkmore-appen.  Dersom du trenger litt mer data, kan det være lurt å bestille en ekstra datapakke.

6. Få ekstra fordeler på reisen med Talkmore-abonnement

Trenger du et nytt abonnement før ferien, får du CashPoints ved innmelding til Talkmore. Ved ny bestilling får du 500 CashPoints. Som Norwegian Reward-medlem får du 3 % CashPoints på all mobilbruken din.

Les mer: Derfor bør du bruke Norwegian-kortet i utlandet.

Share
Neste

5 viktige tips for reise under COVID-19 pandemien