0
Neste

Rio de Janeiro for første gang - En komplett guide

Blog Opplev New York med barn
Far og datter på Brooklyn bridge
Dato: 18 februar 2019

Opplev New York med barn

Share

New York har uendelig mye å by på for barn – Gjør deg klar for en spennende, lærerik og morsom opplevelsestur for hele familien!

New York har alt, en fantastisk dyrehage, butikker som minner om fornøyelsesparker og kule museer, alt omgitt av en matkultur som alle barn drømmer om å ha her hjemme. Og ikke tenk at flyturen er for lang. Ta med et nettbrett eller utforsk underholdningssystemet på flyet, så går turen raskt unna.

Snur du litt på døgnrytmen allerede noen dager før avreise blir overgangen til ny døgnrytme enklere også.

For den dyreglade

Fargerike fugler i dyrenhage i New York

Ta med barna til en dyrehage i New York.

De fleste barn elsker dyr, og i New York kan de komme tett på arter og habitater som de aldri får oppleve hjemme.

Bronx Zoo

Bronx er en dyrehage dere ikke kan gå glipp av. Se løver, bisoner, bjørner og eksotiske fugler. Det finnes også et eget område for de minste, der de kan klappe og mate geiter, sauer og esler.

New York Aquarium

Om løvene er late og bjørnene har gjemt seg, kan du alltid stole på haiene når du vil se et sett knivskarpe, perlemorhvite tenner. Hvis barna foretrekker kos fremfor blodtørstige haier, er det bare å gå for å hilse på sjøløvene, oterne og pingvinene. Opplev New York Aquarium, like spennende for store som små.

American Museum of Natural History

Store dinosaurer på På American Museum of Natural History i New York

På American Museum of Natural History kan barna se skjelettene av virkelige dinosaurer, som denne T-rex – hva er vel mer spennende?

En 37 meter lang dinosaur som levde for rundt 100 millioner år siden og veide 70 tonn – Hvilken unge vil ikke synes det er kult? Det enorme fossilet står i en egen utstilling på American Museum of Natural History.

Om barna ikke er interessert i dinosaurer, så er museet fullt av andre kule ting også. For eksempel kan du gå inn i en tropisk hage der mer enn 500 sommerfugler flyr fritt omkring, eller oppdage verdensrommet i planetariumet. Det kan være lurt å bestille billetter på forhånd så man slipper å stå i lang kø.

Broadway

Løven i flott kostyme i Løvenes Konge på Broadway

Se musikalen Løvenes Konge på Broadway. En flott opplevelse – vel verdt besøket når du først er i New York med barn. Foto: Joan Marcus / CC BY-SA 4.0

Å gå på musikal i New York er en opplevelse for livet og det er flere forestillinger som passer for barn på Broadway. De fleste forestillingene har en aldersgrense på fire år og de varer gjerne et par timer.

Løvenes konge

Klassikeren Løvenes konge er en sikker vinner, her kan barna oppleve fantastiske skuespillerprestasjoner, stemningsfull musikk og fascinerende koreografi.

Frozen

Mange barn elsker Disneys Frost (Frozen), den prisbelønnede filmen som er basert på eventyret Snødronningen av H.C. Andersen. Frost er satt opp som musikal og har høstet svært god kritikk.

Aladdin

Flotte kostymer i Aladdin på Broadway

Aladdin er en magisk forestilling for store og små på Broadway, med spektakulære kostymer og vakre kulisser. Foto: Denise CrossCC BY 2.0

Aladdin er en annen forestilling som trollbinder både barn og voksne med en spennende historie, spektakulære kostymer og vakre kulisser.

Lekebutikker

Build a Bear

Bygg en bjørn, en favoritt for de minste barna. I New York er alt større og mer spennende for barn, også lekebamsene! Foto: Flickerd / CC BY-SA 4.0

«I Amerika er allting stort», og lekebutikkene er på ingen måte noe unntak!

Build-A-Bear

Build-A-Bear har to butikker på Manhattan: Her kan barn lage sin egen teddybjørn. De kan selv velge hvordan den skal se ut, fylle den med vatt og et eget lite bjørnehjerte, man tilfører litt magi i prosessen og vips så har barnet laget sin egen bamse. Etterpå kan man velge blant mengder av klær og utstyr til den lille bjørnen.

M&M’s World

Sjokoladekuler i alle farge på M&M's

Ta turen innom M&M’s World på Times Square – ungene vil elske det!

M&M’s World på Times Square er et eldorado for barn, her er det M&M’s sjokolade i alle mulige varianter fra gulv til tak bokstavelig talt. I denne 25 000 kvadratmeter store butikken kan kan du lage dine egne M&M’s i eget design med navn på.

Kidding around

Kidding around har to butikker og er en favoritt blant lokale New York’ere. Det er en klassisk lekebutikk med et rikt utvalg, her kan du også finne produkter som ikke er å finne hos de store kjedene.

Central Park

Blåser stor såpeboble i New York

Se kunstnere blåse store såpebobler, eller bare rusle rundt i Central Park. Det er mye å se på i New York!

Trenger barna å løpe rundt og få ut litt energi? I Central Park er det 21 lekeplasser som hver og en har sitt eget tema, design og unike lekeapparater.

Det er populært å leie robåt i Central Park, liker man seg best på land kan man leie modellseilbåter og til og med kurses i hvordan man skal manøvrere dem. Er det varmt i været kan man besøke Lasker Pool som tilbyr gratis inngang og svømmetimer. I vinterhalvåret kan man gå på skøyter.

Barnlig gastronomi

Små flasker med milkshake i flere farger

Milkshake og pannekaker blir sjelden feil for barna. En tur til New York betyr også smaker som ungene elsker.

Er dere først i New York, er det lite vits i å prøve å opprettholde hverdagens sunne brokkolivelde. USA er hamburgerens, milkshakens og den smeltede ostens hjemland. Man skulle tro New Yorks matkultur ble formet av barn – som ofte elsker hamburgere og pommes frites og big size pizza – mer enn pent danderte fiskeretter. Grip muligheten når dere er på tur; la barna få smake det beste amerikanerne har å by på!

Alice’s Tea Cup

Inngangen til Alice's Tea Cup i New York, et sted for Te og kaker

En kopp te og fristende kaker kan gi gode øyeblikk hos Alice’s Tea Cup i New York. Foto: Steve Isaacs / CC BY 2.0

Det er kanskje ikke så vanskelig å gjette temaet her. Innehaveren beskriver stedet som whimsical, et ord som ikke er så lett å oversette. Det betyr både tøysete, morsomt, distré, fjollete – det høres jo akkurat ut som noe barn liker! Scones, sandwicher og flere hundre sorter med te. Og de kakene … Det er verdt å besøke Alice’s Tea Cup.

Cupcakes

Sjokolademuffins på guidet sjokoladetur

Bli med på en to timers cupcake-sightseeing i New York – en guidet tur det smaker godt av!

Hvilken reaksjon tror du at du får fra barna når du sier at dere skal på en to timer lang cupcake-vandring? Denne turen er en garantert suksess. Vær oppmerksom på at det er litt gåing og at tannpussen bør være ekstra grundig før leggetid. 

Smarte hoteller for barnefamilier

To barn som leker på ferie til New York

Velg hoteller som er lagt til rette for barn, gjerne sentralt, og bruk tiden til det som er gøy.

New York er en stor by. Enorm, faktisk. Derfor er det lurt å ikke velge hotell helt i utkanten, for da kan dere komme til å tilbringe veldig mye tid i taxi og bilkø. Og er det noe småbarnsforeldre vet, så er det at tålmodigheten på vei til dyrehagen eller smultringsjappa er liten.

Selv om hotellene i sentrum er dyrere, blir turen morsommere for barna og enklere for deg, om dere holder dere inne i byen.

The James New York – SoHo

Dette er et fabelaktig alternativ for familier som reiser til New York med barn. Hotellet på The James New York har et svømmebasseng som er det perfekte sted å kjøle seg ned hvis man er der på sommerstid når det kan bli godt og varmt. Hotellet har også gjort tilgjengelig barnebøker og brettspill, i tillegg serveres «milk & cookies» på amerikansk vis til sengetid.

Holiday Inn Express

Fra Holiday Inn Express  er det et kvarter å gå til Times Square. Her har de gratis babysenger og god standard. Dere bor sentralt og enkelt, med gode senger og enkel møblering. Er dere først i New York, så kommer dere uansett ikke til å tilbringe mye tid på hotellet!

The Roger Smith Hotel

The Roger Smith Hotel  er et forholdsvis rimelig hotell i boutique-stil i nærheten av Grand Central jernbanestasjon. Hotellet får gode tilbakemeldinger for frokosten og sengene sine, noe som er vesentlig for å holde ut lange dager i The Big Apple. Når barna er slitne i bena, og foreldrene vil oppleve Manhattan på egen hånd, tilbyr The Roger Smith barnepass på rommet.

Four Seasons

Et hotell med stort basseng er et must på familietur med barn. Det gir i alle fall gode sjanser for blide og fornøyde barn. En spa-avdeling for mor er heller ingen ulempe for å sikre god stemning. Four Seasons Hotel New York Downtown ligger i Tribeca-området i New York, 300 meter fra One World Trade Center og 400 meter fra Ground Zero, kun et steinkast fra severdigheter og spennende byggverk sentralt i NY.

Share
Neste

Rio de Janeiro for første gang - En komplett guide