0
Neste

Den ultimate Dublin-guide

Blog Rio de Janeiro for første gang – En komplett guide
Christ the Redeemer statue in Rio
Dato: 1 mars 2019

Rio de Janeiro for første gang – En komplett guide

Share

Rio de Janeiro – gjør deg klar for en opplevelse du aldri vil glemme. Bli med på eventyr til «Cidade Maravilhosa» som byen ofte blir kalt – den fantastiske byen!

Rio de Janeiro er en by som har alt du måtte ønske deg for en vellykket ferie. Her får du kilometerlange strender, trendy restauranter, spennende severdigheter og fantastiske naturopplevelser. Alt dette krydret med en sprudlende sør-amerikansk atmosfære og eksotiske sambarytmer.

Copacabana

Copacabana stranden i Rio de Janeiro

Norwegian flyr deg direkte fra London Gatwick til perlehvite strender i Rio.

Copacabana er en av verdens mest kjente strender og en tur til Rio blir ikke komplett uten å oppleve denne fire kilometer lange stranden som ligger midt i Rio og er full av liv.

Her kan du spille volleyball eller fotball med lokale, ta en dukkert eller bare ta det helt med ro og nyte sola og se på folkelivet.

Solbaderen på Copacabana stranden i Rio de Janeiro

Du blir ikke helt alene hvis du velger å tilbringe dagene på Copacadana.

Hvis masse folk og innpåslitne selgere ikke er din favoritt, burde du styre unna Copacabana Beach. Drar du til Prainha Beach rett sør for Rio, er det bare du og et knippe surfere som deler den finkornete stranden.

Kjøl deg ned i varmen

Kokosnøtt på stranda

En kokosnøtt-drink er perfekt i varmen.

Sommer i Rio er i perioden desember til februar, og da blir det gjerne over 30 grader og høy luftfuktighet. Kjøl deg ned med noe forfriskende å drikke, kanskje noe så eksotisk som en kokosnøtt kan friste? Kokosnøttmelken er leskende og sunn.

Eller hva med en Caipirinha? De lokale kaller den enkelt og greit Cai-Pi. Drinken er laget av brasiliansk hjemmebrent kalt Cachaca, sukker og lime. Enkelt og godt. Drinken får du servert stort sett over alt, fra gateboder til fancy barer.

Jesus passer på byen

Kristusstatuen, Rio de Janeiro

Den 40 meter høye Cristo Redentor holder et øye med alt som skjer i Rio.

Et av de mest kjente landemerkene i Rio er Kristusstatuen på fjellet Corcovado. Statuen stod ferdig i 1931, og var originalt tiltenkt som gave til prinsesse Isabel av Brasil.

Den 40 meter høye statuen er en av de mest besøkte attraksjonene i hele Rio, og med rulletrapper og heiser som fører opp, er turen ganske overkommelig og absolutt verdt et besøk.

Godt overblikk

Gondolbane til Sukkertoppen, Rio de Janeiro

På Sukkertoppen nytter det ikke med høydeskrekk. Utsikten er formidabel.

Har du lyst på et godt overblikk over byen? Da er en tur til Sugarloaf Mountain, eller Sukkertoppen som den heter på norsk et bra valg. Opp til den 396 meter høye ikoniske toppen går det en gondolbane – den eneste måten å komme seg opp på, siden fjellet er stupbratt på alle kanter.

Gondolbane, Rio de Janeiro

Husk å ta med et godt kamera til Rio-turen. Fotomotivene er utallige!

Synes du ikke du kom høyt nok opp? Fra toppen kan du ta en helikoptertur og få se hele byen ovenfra. Fjell, strender, Atlanterhavet, regnskog og Kristusstatuen – her er det bare å holde kameraet klart.

Trendy nabolag

Lapa og Santa Teresa

Lapa-akvedukten, Rio de Janeiro

Opprinnelig bygget for vann. Nå frakter den de gule trikkene. Ta turen til Lapa-akvedukten.

Det er noen musts i Rio de Janeiro, og de kan du se i fra den tradisjonelle trikken! Begynn med trikk fra Downtown til Santa Teresa over Lapa-akvedukten («Arcos da Lapa»).

Akvedukten ble brukt til å koble vann fra det bohemske nabolaget Santa Teresa til sentrum og motivet av denne finnes på utallige postkort fra byen.

Selarón Steps, Rio de Janeiro

Fargerik rusletur ned mosaikkflisene i Selarón Steps.

I løpet av trikketuren kan du se Ruins Park, en offentlig park med et kunstgalleri bygget i ruinene av en gammel herregård. Rusle ned de fargerike trappetrinnene i Selarón Steps, eller ta nok en parktur innom Passeio Público, som faktisk skal være den aller eldste, offentlige parken i hele Sør-Amerika.

Jardim Botânico

Rio de Janeiro Botanical Garden, Jardim Botanico

Mer enn 8 000 ulike sorter planter i botanisk hage.

Ønsker du en kulturell boost, burde du stikke innom det bohemske nabolaget Jardim Botânico. Her finner du flust med gatekunst, gallerier, restauranter og tipp topp klesbutikker.

Trenger du en pause fra alle inntrykkene, kan du rusle inn i sentrum av nabolaget. Her finner du en botanisk hage, som området er oppkalt etter.

Ipanema

Ipanema strand, Rio de Janerio

Ipanema Girl på Ipanema-stranden.

Ipanema grenser til Copacabana sør i Rio. Dette nabolaget er kjent for uendelige fester, men i bydelen finner du også universiteter, kunstgallerier, elegante restauranter, i tillegg til de hippe nattklubbene og kaféene.

Her finner du en fantastisk miks av mennesker. Surfere og hvitsnipper rusler side om side langs stranden.

Shopping

Havaianas-sandaler i Rio

Rio er et mekka for så mye – også shopping. Hvor mange brasilianske flip flop-er tar du med deg hjem?

Er du glad i shopping har du landet på rett plass! Rio har utvalg fra enorme shoppingsentre med alt av kjente merkevarer, til gatemarkeder hvor du får alt mellom himmel og jord.

I handlegaten Rua Visconde de Piraja på Ipanema, finner du de store merkebutikkene. Det gjør du også i Rua Nossa Senhora de Copacabana, på nettopp Copacabana.

Men de virkelig gode kuppene vil du finne i Centro, Prøv de mange tilbudsbutikkene i gaten Rua Senhor dos Passos. Og ikke reis fra Brasil uten å kjøpe et par Havaianas som du får til en hyggelig pris.

Gatemarkedene er i en klasse for seg, og her skal du se etter håndverk. Prøv Hippiemarkedet, Feira Hippie som du finner på Praca General Osorio på søndager. Her er det kunst og håndverk i særklasse.

Pedra do Telégrafo

Mann som poserer på Pedra do Telégrafo utenfor Rio de Janeiro

Pedra do Telégrafo – Bildet er en illusjon, men det ser unektelig stilig ut. Foto: Jefferson Vieira de Melo – Wikimedia / CC BY-SA 4.0

Du har sikkert fått det med deg, bilder av folk som henger i tilsynelatende fritt fall fra en klippe over Rio. Men ikke la deg lure. Klippen Pedra do Telégrafo utenfor Rio er bare to meter over bakken. Tar du bilde fra riktig vinkel, ser du ut som du er verdens tøffeste!

Gå til de fantastiske utsiktspunktene i området, og oppdag perler av noen strender – gå for en aktiv feriedag i Rio!

Jungel, safari og karneval

Hva med jungelsafari – midt i byen?

Parque Lage, Brasil

Opplev den tropiske regnskogen i Parque Lage.

Dra på jungelsafari, midt i den sjette største byen i Amerika. Parque Lage er en gammel sukkerplantasje i en av verdens siste urbane jungler, og ligger ved foten av Corcovado-fjellet der Kristusstatuen står. Et så kult sted at til og med Snoop Dogg og Pharrell Williams har spilt inn musikkvideo der.

Opplev jungel i en jeep

Her kan du hive deg på en annerledes turistattraksjon: Opplev Rios regnskog i en tidligere militærjeep, kom tett på dyrelivet og se ikonisk og frodig natur. Sug inn fantastisk utsikt over byen. Ta en tur på Floresta da Tijuca i en åpen jeep.

Samba og karneval i Rio de Janeiro

Dansende karnevaldeltaker, Rio de Janeiro

Rio er karneval. Men noe av karnevalsfølelsen kan du få året rundt.

Rio De Janeiro ER samba og karneval. Men både billetter og hoteller koster mye under selve festivalen og må bookes lang tid i forveien. Ønsker du likevel å få med deg karnevalsstemningen, bør du dra månedene FØR festivalen!

Det blir garantert bra stemning under Bloco–festivalen i forkant av karnevalet der byens sambaklubber trener til det store arrangementet. Og best av alt, det meste er gratis!

Tjen CashPoints mens du sover

Det er mange spennende steder å bo i Rio. Husk at du kan tjene CashPoints på hotellet som du kan bruke til å betale for din neste flybillett!

Belga Hotel***

Belga Hotel

Et flott hotell i Art Deco stil.

Bo veldig hyggelig på Belga Hotell i Art Deco-stil med en god restaurant, 10 minutter unna vitenskapsmuseet Morgendagens museum. Kort vei til Guanabarabukten.

Hotel Praia Ipanema ****

Hotel Praia Ipanema

På Hotel Praia Ipanema er du nært både strand og shopping.

Vil du bo godt nær Ipanema-stranden anbefaler vi dette firestjernes hotellet. På Hotel Praia Ipanema har du bading,  shopping og alt du måtte ønske i gangavstand fra de myke sengene.

Windsor Marapendi*****

Hotellrom med utsikt, Rio de Janeiro

En drøm av en utsikt fra hotell Windsor Maraprendi!

I Rio de Janeiro får du mye hotell for pengene. Unn deg et luksuriøst opphold på Windsor Marapendi, og bo rett ved stranden i Barra da Tijuca med et utendørs basseng og en god restaurant.

Share
Neste

Den ultimate Dublin-guide