0
Neste

Slik unngår du sykdom i ferien

Blog 10 tips for å sikre boligen før du reiser bort
Sector Alarm barn
Dato: 1 juli 2021

10 tips for å sikre boligen før du reiser bort

Share

Det er ikke alle som tar ferie selv om du planlegger å reise bort. Ferietid er dessverre høysesong for innbrudd, så uansett om du skal på hytta eller reise til Spania, er det viktig at du sikrer boligen din.

Både politiet og forsikringsbransjen anbefaler en ekstra feriesjekk før du reiser. Prøv å tenke som en tyv og avdekk om boligen har svake punkter som gjør det enkelt for potensielle innbruddstyver. Ved å gjøre det vanskelig, slik at et innbrudd tar lang tid og lager bråk, tar du motet fra dem. Sector Alarm har laget en liste med 10 tips til hvordan du best kan sikre boligen din før du reiser bort.

Tjen CashPoints hos Sector Alarm

1. La boligen se bebodd ut

Det beste tipset for å unngå innbrudd er å gi inntrykk av at det er noen hjemme. For å nå målet om at boligen ser bebodd ut, kan du sette igjen en kaffekopp på bordet eller la minstemann sine leker ligge utover gulvet når dere drar på ferie.

2. Skjul verdifulle gjenstander

Det er ikke bare TV-en og annen teknologi, som PC og lesebrett, tyvene ser etter. Verdifulle smågjenstander er enkelt å ta med seg ut av huset. Skjul derfor dyrebare smykker. Ikke la de ligge på badet eller soverommet – det er nemlig her tyvene ser etter dette først.

3. Lås vinduer og dører

Påse at alle vinduer og dører er låst. Omtrent halvparten av alle tyver kommer seg inn i huset gjennom dører. Det kan være en fordel å montere doble forsikringsgodkjente låser på alle ytter-, kjeller- og verandadører.

4. Lås garasjen

Fasaden på et hus med garasje
Ikke glem og låse gararasjedøren når du drar på ferie.

Lukk og lås den tomme garasjen. Dersom du lar bilen stå igjen mens du er på ferie, er det viktig at du ikke legger igjen bilnøkkelen på et synlig sted – som i gangen eller lignende.

5. Ikke skru av alle lys

At lyset er på mens du er borte er ingen god idé, men en smartplugg med timer kan være fornuftig. Dette er en plugg du setter i stikkontakten som har full kontroll på belysning og andre elektriske produkter i boligen din. Du kan stille den slik at lyset slår seg av og på en gang i blant mens du er bortreist.

6. Ikke informer på sosiale medier

Det kan være morsomt å skryte til familie og venner at du reiser bort, men det du egentlig gjør er å opplyse tyvene om at huset er tomt. Legg derfor ikke ut informasjon på Facebook, Twitter eller andre sosiale medier.

7. Unngå full postkasse

En proppfull postkasse med masse brev og post som stikker ut.
Å stoppe eller omadressere posten kan være lurt i ferietider.

Dersom du skal være lenge borte er det lurt å stoppe eller omadressere posten og avisen. En full postkasse viser tyvene nemlig at det ikke har vært noen hjemme på stund, og at huset mest sannsynlig fortsatt står tomt.

8. Unngå tom søppelkasse

Mens postkassen bør være tømt for å gi uttrykk for at noen er hjemme, bør søppelkassen være det motsatte. En tom søppelkasse viser nemlig at du ikke er hjemme.

9. Snakk med naboen

Det kan være lurt å ta en prat med naboen og fortelle hvor lenge du blir borte. I tillegg kan du spørre om de også har mulighet til å passe litt ekstra på, for eksempel tømme postkassen din eller legge litt søppel i søppeldunken.

10. Boligalarm

Anskaff en boligalarm tilknyttet en alarmsentral og skru den alltid på. Det er ingen tvil om at kriminelle velger hus uten alarm. At det er tydelig at huset har en aktiv alarm kan virke avskrekkende.

– Ferske tall fra Sector Alarm viser at boliger med alarm i mindre grad opplever innbrudd enn boliger uten alarm. De oppgir også at i de svært få tilfellene der deres kunder opplever innbrudd, har tyvene blitt skremt av alarmen og stukket fra åstedet.

Sector Alarm Logo

Bestill boligalarm fra Sector Alarm og få 1 000 CashPoints

Finn ut mer om tilbudet og bestille boligalarm.

Se flere tips fra Sector Alarm for en brannsikker hytteferie.

Share
Neste

Slik unngår du sykdom i ferien