0
Neste

10 gode grunner til å reise til Athen

Blog Topp 6 tapasrestauranter i Barcelona
Selection of mixed tapas on a table
Dato: 19 mars 2019

Topp 6 tapasrestauranter i Barcelona

Share

Gjør deg klar for kulinariske fristelser! Vi har latt lokalkjente i Barcelona komme med sine tips til fantastiske tapasrestauranter som skiller seg ut på ulikt vis.

Den katalanske hovedstaden nærmest bobler over av tapasbarer, og skal du spise tapas i Barcelona kan vi hjelpe deg å finne fram til de beste restaurantene.

Visste du at tapas kommer av ordet «tapar» som betyr å dekke til? Mange tror opprinnelsen er at man skulle beskytte drinken med en liten tallerken på toppen, og der kunne det like godt ligge en liten rett.

Kanskje var det for å hindre fluer fra å ramle ned i drinkene? Atter andre tror at de små tallerkenene ble brukt for å hindre at det kom sand i selveste kong Alfons den åttendes vin. Uansett opphav; de små tallerkenrettene er fantastiske små munnfuller.

1. Santa Gula – sesongens råvarer

Santa Gula tapasrestaurant, Barcelona
På Santa Gula får du tapas laget med sesongens råvarer. Ny sesong = ny meny.

Santa Gula er et lite mathus i bydelen Gràcia. Menyen følger årstidene og menyen er derfor hele tiden i endring og er inspirert av asiatisk mat. Kjøkkensjefen lover å kun sette det aller, aller beste på bordet, og hver tallerken som bæres ut fra kjøkkenet er et lite kunstverk i seg selv.

Sørg for å ha igjen litt plass i magen til dessert hos naboen, Paral·lelo Gelato, som serverer noe av byens aller, aller beste iskrem. Eller prøv en av Santa Gulas egne favoritter; Katalansk crème brûlée med mandarinsorbet og crumbles.

Plaça Narcís Oller, 3

€€€

2. Senyor Vermut – fantastiske bravas

Patatas bravas, Senyor Vermut, Barcelona
Patatas bravas er frityrstekte poteter. Noen av Barcelonas aller beste får du hos Senyor Vermut.

Senyor Vermut får du servert aperitiffer og drinker laget med vermut. Her kan du gjøre det spanjolene kaller å «ta en vermut»:

Start med noen små tapasretter, gjerne oliven, artisjokk eller muslinger servert i små bokser sammen med en vermut eller en annen aperitiff før lunsj. Dette blir mer og mer populært og det popper opp vermut-barer rundt om i hele Barcelona.

Prøv dagens drink til de spanske tapaspotetene, Bravas! Noen mener Senyor Vermut har Barcelonas beste bravas. Uansett; her får du de tradisjonelle tapasrettene, men med kjøkkensjefens egen touch, som i de ulike krokettene og i ferskensuppen.

Carrer de Provenca, 85

€€€

3. Bodega Vidrios y Cristales – skjerp appetitten

Bodega Vidrios Cristales, Barcelona
Her Bodega de Vidros y Cristales får du den tradisjonelle tapasen, servert på tradisjonelt vis.

Dette er egentlig et ganske nytt sted, men er designet så det skal se gammelt ut. På Bodega Vidrios y Cristales har all mat vært hermetisert, før den tilberedes og serveres på spansk vis. Mange tar en vermut sammen med maten, det passer ekstra godt til den hermetiserte tapasen, som ansjos, hjerteskjell og røkt fisk.

I tillegg har de en stor vinkjeller med mange forskjellige viner. Skal du prøve tradisjonell tapas i Barcelona, er dette stedet.

Passeig d’Isabel II, 6

€€€€

4. Betlem – klassisk

Sjømat, tapas i Barcelona, Betlem, Barcelona
Frister det med litt sjømat fra Betlem?

Dette er en av de eldste eksisterende tapasbarene i Barcelona. Siden 1892 har Betlem holdt koken og utviklet seg til å bli en klassisk gastrobar uten alt for mye hokus pokus. Her får du tradisjonelle tapasretter i gourmetkvalitet, gjerne med en liten tvist.

Eierne mener at dette skal være fullt mulig å servere utsøkt mat uten at det skal koste skjorta. Så gourmet-tapas til hverdagspris? Det får du på Betlem!

Carrer de Girona, 70

€€€€

5. Cervecería Catalana – populært

Sjekker buffeten på Cerveceria Catalana, Barcelona
På Cervecería Catalana lager de menyen fra dag til dag. Slik sikrer de å få det aller beste ut av de aller beste råvarene.

Hos Cervecería Catalana får du ulike spesialiteter fra dag til dag, så du kan faktisk komme innom hver dag og likevel få en ny meny. Her er det lange køer både til lunsj- og middagstider, men tro oss: Det er vel verdt å vente på disse tallerkenene!

En spesialitet du må få med deg her er «Angry eggs» eller huevos cabreados som det heter på spansk.

Carrer de Mallorca, 236

€€€

6. Gourmet Tapas by Sensi – tapas med en tvist

Fiskerett på Gourmet Tapas by Sensi, Barcelona
Hver rett er et lite kunstverk på Gourmet Tapas by Sensi.

Gourmet tapas by Sensi gir deg en opplevelse du kanskje aldri vil glemme. Kokkene lover å lage tradisjonell tapas på en måte du aldri før har smakt. Et tips: Slipp kokkene løs, bestill det servitørene avbefaler og la de begeistre deg.

Carrer de Milans 4

€€€

La noen guide deg

Eixample Barcelona
Få hjelp til å finne de aller beste tapasrestaurantene i Barcelona.

Litt vanskelig å velge hvor du skal spise tapas i Barcelona? La noen geleide deg gjennom det hele. Med GetYourGuide som turfølge i Barcelona får du hjelp til å finne fram til de beste opplevelsene samtidig som du samler CashPoints.

Hos GetYourGuide opplever du aktiviteter og severdigheter, sammen med lokale guider som kan sakene sine, som for eksempel tapasrestauranter i Barcelona.

Tapas i Barcelona og enda litt til

Barcelona er en av de mest populære for nordmenn på helgetur. Kanskje aller mest er den ettertraktet for venninnegjenger på helgetur. Mat må dere ha. Men dere kan ikke bare spise.

Tapas og kloster

Montserrat, Spania
Nesten to millioner turister besøker klosteret ved de spesielle Montserrat-fjellene hvert år.

Denne tapas og kloster-turen tar deg ut av Barcelona til klosteret ved Montserrat. Her får du vinsmaking på vingård, tur i et tannhjultog og en herlig tapas-lunsj.

Tapas og dans

Kvinne danser flamenco, Barcelona, Spania
Kom enda nærmere den spanske kulturen på et flamenco-show. Foto: Flavio – Flickr / CC BY 2.0.

Hva med en ekstra dose spansk kultur når du først er i gang? På denne tapas og dans-turen blir det omvisning i det gotiske kvarteret, tapas og flamenco-show!

Tapas og vin

Tapasrett og vinglass, tapas i Barcelona
Trenger du et grunnkurs? En guidet tur tar deg gjennom alle de klassiske tapasrettene.

Tapas i Barcelona og vin er to sider av samme sak. Denne tapas og vin-turen tar deg med på tre tapasrestauranter, der du blant annet får prøve klassiske småretter. I tillegg kan du lære hvordan du drikker vin rett fra en tradisjonell skinnsekk (bota)!

Hva skal du gi i tips?

Tapasrestaurant, Barcelona
Er du fornøyd med maten og servicen er det veldig kjærkomment med tips til de som har gjort jobben for deg.

Etter et godt måltid tapas i Barcelona kommer regningen, og nesten alltid dukker spørsmålet opp: Hva i all verden skal vi gi i tips? Hva synes jeg er passe og hva forventer kelneren?

For det første: I Spania er det ingen fast regel for å gi et prosentvis påslag, slik du har i noen andre land. Servitører har en fast, men ganske lav lønn. Men, dersom du har lyst til å gi de ansatte litt ekstra for god service og god kvalitet, så er det selvfølgelig veldig velkomment. Vi anbefaler deg å gi tips dersom du føler for det!

Betal med Norwegian-kortet

Når du skal betale på reise er det anbefalt å bruke kredittkort. Det gir deg en ekstra sikkerhet i forhold til kortsvindel, siden du kan sjekke regningen i ro og mak når du kommer hjem før du betaler.

Bruker du Norwegian-kortet på reise er det ekstra lurt. Når du betaler reisen med dette kortet får du reiseforsikring og avbestillingsforsikring inkludert.

Oversiktsbilde, Barcelona
Å betale med Bank Norwegian-kortet gir deg ekstra trygghet på reisen.

Bruken av Norwegian-kortet er helt gebyrfri, det er også gebyrfritt uttak i minibank. Eks ved utsatt betaling: Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 849 kr. Total: 16 849 kr.

Ja, og så tjener du CashPoints med Norwegian-kortet. Slik kan du raskt tjene CashPoints til en ny tur.

Bestill fly til Barcelona

Share
Neste

10 gode grunner til å reise til Athen