0
Neste

Topp 10 reisemål for jentetur

Blog Slik unngår du sykdom i ferien
Mallorca
Dato: 8 juli 2021

Slik unngår du sykdom i ferien

Share

Ferien blir ikke helt den samme med andregrads solforbrenning eller turistdiaré. Om én blir rammet av sykdom kan det ødelegge ferien til hele reisefølget. Vi gir deg noen gode råd det er verdt å tenke på før du reiser på ferie.

Bruk solkrem

Påsmøring av solkrem på kneet.
Vær ekstra nøye med smøring av små barn.

Det kan ikke sies ofte nok at man må beskytte seg mot solen. Nordmenn er på verdenstoppen i antall tilfeller hudkreft, og solbrenthet er en av hovedårsakene. Når du velger solkrem, må du se om den har beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler og at den er vann- og svetteresistent. Smør deg med et tykt lag 15-30 minutter før du går ut i sola. Selv om du har en solkrem som tåler vann er det anbefalt å smøre seg på nytt etter at du har badet.

Vær ekstra nøye med å smøre barna og kle på dem UV-drakt, dekkende plagg og solhatt når sola steker som verst. De aller minste bør være innendørs midt på dagen. Enkelte områder på kroppen er lett å glemme som for eksempel ører og tær. Her kan du se tips om flyreiser med barn.

Husk helsekortet …

Dette er viktig for deg som skal på ferie nedover Europa i tilfelle du skulle bli rammet av sykdom. Europeisk helsetrygdkort viser at du har rett til dekning av nødvendig helsehjelp i alle EU/EØS-land på samme vilkår som innbyggerne i landet du besøker. Alle som er medlem av folketrygden i Norge og er statsborger enten i Norge eller i et annet EØS-land eller i Sveits, har rett til å få Europeisk helsetrygdkort.

… og forsikringer

Helfo anbefaler at du i tillegg til Europeisk helsetrygdkort også har en reiseforsikring som gir rett til økonomisk støtte ved uhell og sykdom på reise.

  • Betaler du reisen din med Norwegian-kortet har du reise- og avbestillingsforsikring inkludert. Eks ved utsatt betaling: Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 849 kr. Total: 16 849 kr.
  • Med helseforsikring fra Vertikal Helse er du i tillegg garantert å få rask spesialistkonsultasjon og behandling når du er tilbake i Norge. Bestill helseforsikring nå og få 10 % CashPoints. Helseforsikringen gjelder behandling i Norge, så det er nødvendig med reiseforsikring i tillegg når du skal på reise.

Pass på hva du spiser og drikker

Et utvalg av mat som stekes på grillen på et utekjøkken
Det er spennende å prøve nye matretter på tur, men ta noen forholdsregler

Hvert år får rundt 170 000 nordmenn ødelagt ferien sin på grunn av turistdiaré. Risikoen er størst i Syd-Asia, Afrika, Midt-Østen og Latin-Amerika. Vær forsiktig med springvann, mat som er kokt og gjenoppvarmet, salater og dårlig stekt kjøtt. Tommelfingerregelen er: Kok det, stek det, skrell det, eller glem det!

Det kan også være lurt å unngå bufféer der du ikke vet hvor lenge maten har ligget.

Og for all del, vask hendene før du skal spise. Et godt tips er å ha med Antibac.

Pakk med et lite reiseapotek

Førstehjelpsskrin er lurt å ha med på reise
Førstehjelpsskrin er lurt å ha med på reise

Enten du skal sprenge grenser på topptur eller dere samles på familiehytta, er det greit å være forberedt om noe skulle skje. Skal du reise til sydligere strøk er det en selvfølge å ha med solkrem og plaster i ulike størrelser, men munn-til-munn-maske, sårrensemiddel og brannskadegelé har du kanskje ikke tenkt på? Hodepinetabletter, nesespray og myggspray kan også være kjekt å ha for hånden.

Hit reiser nordmenn på utenlandsferie om sommeren.

Finn ut om du bør ta reisevaksiner

Kvinne og jente holder i hånden i solnedgang på stranden
Sikre en best mulig ferie med reisevaksiner til hele familien.

Hvilke vaksiner du trenger er avhengig av hvor du reiser, hvilke vaksiner du har fått tidligere og hvor lenge det er siden du ble vaksinert sist. Husk at du bør vaksinere deg i god tid før avreise for å få best mulig virkning. Det er vanligvis ikke nødvendig med vaksiner ved reiser til vestlige destinasjoner som Europa, Kanariøyene, USA, Canada, Australia og New Zealand.

Viktigst av alt: Kos deg!

Stress ned, slå av jobbmobilen og finn din feriemodus med god samvittighet – forskning viser nemlig at en avslappende ferie kan redusere blodtrykk, hjertefrekvens og antall stresshormoner.

10 % CashPoints på helseforsikring

Vertikal Helse er Norges største leverandør av helseforsikring.

Blir du rammet av sykdom eller får en skade, får du dekket kostnader relatert til behandling og operasjon. Du får også en personlig medisinsk rådgiver som følger deg både før, under og etter operasjon/behandling.

Inkludert i helseforsikringen får du i tillegg tilgang til en døgnåpen helsetelefon for hele familien hvor du kan få enkle tips og råd og snakke med en sykepleier.

Er ventetiden hos fastlegen lang, kan du få konsultasjon med en allmennlege gjennom appen KRY. Denne legetimen gjennomføres som en videosamtale på mobil eller nettbrett. Begge disse tjenestene kan benyttes når du er på reisefot, men husk at bruk av helseforsikringen relatert til behandling/operasjon kun kan benyttes når du har kommet hjem fra reise.

  • Bestill Vertikal Helseforsikring og få 10 % CashPoints hver måned
  • Få en av markedets beste priser
  • Unngå ventetid og få rask behandling

Bestill helseforsikring her 

Share
Neste

Topp 10 reisemål for jentetur