0
Neste

Bangkok på én dag!

Blog Din guide til Walt Disney World, Orlando
Walt Disney World
Dato: 15 februar 2018

Din guide til Walt Disney World, Orlando

Share

Walt Disney World, eller Disneyland som vi gjerne kaller det på norsk, byr på uforglemmelige opplevelser for både små og store. Tilbring tid på det lykkeligste sted på jord. Møt dine favoritt Disney-figurer, finn barnet i deg, gjenopplev gleden og la alle dine eventyr gå i oppfyllelse.

Walt Disney World i Orlando strekker seg over et enormt område og kan virke overveldende til å begynne med. Det består av mange fornøyelsesparker, utstillinger, badeland, restauranter, butikker og mye mye mer. Mellom parkene går det shuttlebusser, tog eller til og med en skyrail.

Har du en drøm om å besøke Walt Disney World? Her er vår ultimate guide:

Magic Kingdom

Magic Kingdom
Magic Kingdom

Den originale parken som er basert på Disneyland i California er fortsatt den mest populære med hele 17 millioner besøkende årlig. Det er denne parken de fleste forbinder med Disney World og er kjent for det enorme Askepott-slottet som fungerer som et sentrum midt i parken.

Dette er uten tvil den parken som passer best for de minste. Her møter du alle Disneys kjente og kjære figurer, kan se de spektakulære paradene som avslutter hver dag i parken og kjøre med et enormt antall ulike karuseller og attraksjoner.

Epcot

Epcot, Florida
Epcot

Selv om det ikke ble helt slik som Walt Disney selv hadde sett for seg er Epcot fortsatt en attraksjon som trekker millioner av besøkende hvert år. Parken er som en slags gigantisk verdensmesse hvor du får lære om ulike kulturer og teknologiske nyvinninger. Attraksjonen World Showcase tar deg med rundt verden og du besøker 11 ulike lands paviljonger hvor du lærer mer om landets kultur, kunst, arkitektur og mennesker.

Attraksjonen Future World utforsker menneskelige fremskritt og er delt inn i temaer som kommunikasjon, fantasi, konservering og mye mer.

Hollywood Studios

Denne parken er som et mini-Hollywood med attraksjoner som er fokusert rundt film og TV. Mange live-show produseres og vises frem her, og du finner figurer og opplevelser kjent fra Disney- og Pixar-filmer, samt Lucasfilm productions. ESPN Wide World of Sports-komplekset ligger like ved.

Animal Kingdom

Animal Kingdom
Animal Kingdom

Animal Kingdom fungerer som en mellomting mellom fornøyelsespark og dyrehage, med massevis av spennende ting du kan se og gjøre for hele familien. Parken har lik utforming som Magic Kingdom og de ulike «kontinentene» strekker som ut fra det gigantiske Tree of Life som ligger midt i parken.

Downtown Disney

Downtown Disney er et område fylt med butikker, nattklubber, restauranter og masse annen underholdning. Det er som oftest her det skjer etter mørkets frembrudd.

Reiser du med barn? Slik kan du forberede deg til flyturen.

Disney Boardwalk

Minnie og Mickey Mouse ballonger
Minnie og Mickey Mouse ballonger

Disney’s Boardwalk er en samling restauranter, gavebutikker og utesteder som er bygget for å ligne på de kjente boardwalkene man ofte fant langt østkysten av USA på 1920-tallet.

Blizzard Beach

Blizzard Beach er det mest besøkte badelandet i verden – og man skjønner raskt hvorfor. Parken er utformet som et nedsmeltet skianlegg, og har et stort antall sklier, bølgebasseng og mye mer.

Typhoon Lagoon

Typhoon Lagoon Florida
Typhoon Lagoon. Foto av Chad Sparkes / CC 2.0

Typhoon Lagoon er den andre badeparken inne på Disney-området. Her finner du et fantastisk utvalg vannsklier og andre vann- og bade-relaterte attraksjoner, samt store områder med solsenger hvor man kan nyte Floridas varme sol og en velfortjent pust i bakken.

Hotell

Disney World strekker seg ut over et stort område på størrelse med Manhattan, hvis du først har bestemt deg for å besøke en eller flere av parkene kan det være lurt å velge et hotell som ligger på selve resorten. Det fins hoteller i forskjellige prisklasser som kan passe til enhver lommebok.

Finn hotell i Walt Disney World, Orlando her. 

Share
Neste

Bangkok på én dag!