0
Neste

Trondheim - De beste restaurantene i Norges nye mathovedstad

Blog Halloween – de uskrevne reglene
Dato: 16 oktober 2019

Halloween – de uskrevne reglene

Share

Halloween nærmer seg. Du kan mene hva du vil om feiringen. Men spør du ungene, gleder de seg vilt. Spenning og godteri er en uslåelig kombinasjon. Følg de uskrevne Halloween-reglene og gjør deg klar for årets skumleste fest.

Noen elsker Halloween. Andre kan styre sin begeistring. Derfor er det greit med noen felles regler. Snakk med barna om reglene i god tid, så blir kvelden en fin opplevelse for alle.

Du som feirer Halloween

Unger klare for Halloweenfeiring
Gjør deg klar for en flott Halloweenfeiring sammen med ungene.
 1. Halloween er den 31. oktober. I år faller datoen på en torsdag, med både skole og arbeidsdag neste dag. Ta hensyn til dette når du velger tidspunkt for fest.
 2. Gi beskjed om du ønsker besøk av barn som går knask eller knep. Ønsker du besøk av småskrømt, er det hyggelig å ha en gresskarlykt utenfor døra.
 3. Ikke la de minste åpne inngangsdøra. Noen kan ha virkelig skumle kostymer. Sørg for at en voksen er førstemann i døra når det ringer på den 31. oktober.
 4. Del ut godteriet. Det er mer hygienisk og godteriet blir mer rettferdig fordelt. Fyll opp med godteri på forhånd fra MaxGodis.se.

Du som skal gå knask eller knep

Knask eller knep-bøtte
Å gå knask eller knep er noe av det mest spennende med Halloween.
 1. Igjen: Halloween er den 31. oktober. Knask eller knep går du bare 31. oktober og ikke senere enn kl. 21.
 2. Ta hensyn. Se om utelampa er på eller ikke. Det beste er om dere går til hus der dere er helt sikre på at de ønsker besøk.
 3. Ta hensyn til de dere møter på veien og hjemme hos folk. Ikke skrem. Det er faktisk ikke lov.
 4. Knep er heller ikke greit. Ok, vi sier knask eller knep. Men knep er ikke greit. Det er ikke lovlig en gang. Er det rett og slett ikke noe godteri å få der du ringer på, så sier du høflig «ha det bra» og går videre.
 5. Vær høflig. Ikke alle vet at det er Halloween. Hvis noen ikke ønsker besøk, går dere bare videre. Se forrige punkt.
Følg ungene når de går knask eller knep
Følg etter ungene når de går knask eller knep! Det er både nyttig og hyggelig.
 • En voksen må følge barna. Det er viktig at det er en voksen med de minste barna. Men det er også fint å følge de større barna. Da kan du følge litt med på hvem de møter på veien.
 • Ekte monstre bruker refleks. Ingen går ute om kvelden i mørket uten refleks. Heller ikke spøkelser eller hekser.
 • Du som ikke feirer Halloween

  1. Gi beskjed om at du ikke ønsker besøk. Den vanlige regelen er å slukke utelampa 31. oktober.
  2. Vær høflig. De fleste som går knask eller knep er barn, og noen er veldig små. Skulle du få besøk selv om du ikke ønsker det, kan du bare forklare dem at du ikke feirer Halloween og ønske de en god kveld videre.

  Få hjelp med pynt og kostymer

  Halloween-gresskar
  Skjær ut et skummelt fjes i et gresskar og sett lys inni. Det viser at ungene er velkomne til døra di for knask eller knep.

  Du kan fint lage kostymer og pynt selv, men ønsker du å gjøre det enkelt kan du bestille fiks ferdig både kostymer og pynt. Det finnes nok av hjelp å få. Festkompaniet hjelper deg med alt til festen, både dekorasjoner, bordpynt, bakeutstyr, leker og kostymer. Akkurat nå er nettbutikken breddfull av skumle effekter. Nå får du 6,5 % CashPoints på alt du handler. Superkul har også en mengde varer til Halloween. Her får du 6 % CashPoints-opptjening.

  Skumle invitasjoner

  Halloween-spann
  Kos dere med knask eller knep. Men husk å ikke gå altfor seint. Halloween skal være hyggelig for alle.

  Har dere bestemt dere for å ha en Halloween-feiring, må jo gjestene inviteres. Hva med å skrive ut noen riktig skumle invitasjoner på papir fra Fotoknudsen Nå får du 6 % CashPoints-opptjening ved å handle der.

  Lag Halloween-maten sammen

  Gresskarsuppe
  Har du hullet ut et gresskar, er det fint å bruke innmaten til en varmende gresskarsuppe.

  Det viktigste på Halloween er å gjøre noe hyggelig sammen. Sammen med barna kan du lage noe ekstra spennende å spise til feiringen. Matprat har mange ideer til Halloween-maten. Det er bare fantasien som setter grenser, og det er ofte bare litt farge som skal til.

  Avkappede heksefingre til Halloween
  Lag skummel mat sammen med ungene. Heksefingre lages enkelt av krumkakemasse og skoldede mandler.

  Ha Halloween-godteri på lager

  Halloween-godteri
  Mange kjøper godteri hos MaxGodis og får 10 % CashPoints på kjøpet.

  Du kommer ikke unna med at det er godteri som står høyt oppe på ønskelisten når barna går knask eller knep. Pass på å handle inn godteri på forhånd slik at du har litt å spandere på barna som ringer på.

  Mer skummelt: Besøk Europas skumleste steder

  Share
  Neste

  Trondheim - De beste restaurantene i Norges nye mathovedstad