0
Neste

Europas koseligste julemarkeder

Blog Her shopper du i Paris
Tour Eiffel Paris
Dato: 2 november 2021

Her shopper du i Paris

Skrevet av Trine Jensen
Share

Overfør fra sparekonto. Advar kredittkortselskapet. Her skal det handles.

Den er uforglemmelig, romantisk og drømmende. Men som enhver fashionista vet, Paris er langt fra bare kjærlighetens by. Det er også motehovedstaden over enhver annen storby. Byene hvor gatene er som en catwalk, stil løper i blodet og alt fra babyer til bestemødre sprader rundt i couture.

Paris er en svær by, og det er fort gjort å føle seg overveldet av det enorme utvalget, alle menneskene og den ville og ustoppelige trafikken. Men ikke fortvil; med nøye planlegging kan du nemlig rekke over både spennende butikker, hyggelige handlegater, gigantiske varemagasiner og unike småbutikker på en langhelg.

Obs: På grunn av COVID-19, kan åpningstider og tilgjengeligheten til aktiviteter være påvirket. Husk å sjekke gjeldende reiseråd før du reiser.

Le Marais

Shopping i Paris

Le Marais er kjent som Paris’ mest trendy distrikt og et strålende sted å begynne shopperunden på.

Ikke glem den øvre delen av Marais, som har fått navnet Haut-Marais, og er et virrvarr av smågater som løper mellom Picasso-museet og Place de la République.

Historiske Marais er et av Paris’ eldste og absolutt vakreste nabolag. Området regnes som spesielt viktig for kunstnere, og er kjent for sitt rike kulturliv.

Det er i hovedsak mote- og interiørbutikkene som ligger her som har gjort Marais til den populære handledestinasjonen det er i dag. Og det er ikke bare butikkene det er verdt å ta turen for, området er i seg selv et svært hyggelig sted å vandre rundt i. Flere av gatene, som Rue des Rosiers er rene gågater, mens gater som Rue des Francs-Bourgeois og Rue du Temple holder stengt for biltrafikk på søndager.

Les om hvorfor du bør du bruke kredittkort når du shopper i utlandet.

Butikker må du få med deg i Paris

Shopping i Paris

Merci – 111 boulevard Beaumarchais

Regnes som en av verdens beste interiør- og livsstilsbutikker. Merci, som åpnet dørene i 2009 i en gammel tapetfabrikk, har helt siden den åpnet vært en destinasjon for goumetelskere, interiørfantaster og moteløver: Her kjøper du interiørartikler, klær, parfyme, papirartikler m.m. All profitt butikken tar inn går til veldedige formål – derav navnet på butikken.

Isabel Marant – 47 Rue Saintonge

Kanskje verdens aller mest populære designer akkurat nå. Det kan virke som om alle har lagt sin elsk på Marants bohemske og sexy klær.

Ofr. – 20 rue Dupetit-Thouars

Denne kule lille butikken er et must for deg som elsker motemagasiner og bøker. Her kan du finne alt som utgis på emnet, i tillegg til kunstferdige postkort og accessories.

Sjekk også ut: Andre motebutikker som også er verdt å sjekke ut når du er i Marais er: COS, Eleven Paris, Erotokritos, Matières à réflexion, The Kooples Sport og Sandro. Er det hudpleie og parfyme du er på jakt etter, finner du også disse i området: Kiehl’s, MAC, Acqua di Parma (rue des Francs-Bourgeois), Diptyque, Guerlain og Jo Malone.

 Metro-stopp Marais: Saint-Paul (linje 1) eller Hotel de Ville (linje 1, 11)

 De viktigste gatene: Rue des Francs-Bourgeois, Place des Vosges, Rue de Turenne og Rue des Rosiers.

Reward tips: Tjen CashPoints på varekjøp​

Og er du først på en real shoppingtur, hvorfor ikke sørge for at du tjener CashPoints på varekjøp​? Med Norwegian-kortet får du CashPoints på varekjøp​. I tillegg til denne fordelen er Norwegian-kortet et perfekt kort å ha med på reise. Alle varekjøp med kortet er gebyrfrie, og reiser du i utlandet tar ikke Bank Norwegian ekstra gebyrer om du tar ut kontanter i minibank. Eks. ved utsatt betaling: eff 23,1 %, 15 000 o/12 mnd, kostnad 1 764. Totalt: 16 764.

Les Halles og Rue de Rivoli

Her finner du kjedebutikker i fleng, spesielt inne på det store undergrunnskjøpesentret Les Halles

Dette området er midt i hjertet av Paris og Les Halles var faktisk opprinnelig et enormt utendørs mat- og kjøttmarked som etter hvert ble nedlagt og erstattet med shopping og butikker.

Metro-stasjonen Les Halles er et enormt underjordisk kjøpesenter hvor globale kjedebutikker dominerer. Mange av de samme butikkene finner du på Rue de Rivoli, mens du på Rue Montorgueil finner mindre og mer unike spesialbutikker.

The Forum, som også befinner seg her, er et ypperlig sted om du er på jakt etter dame- og herreklær, elektronikk, interiør, gaver og småartikler under ett tak – som på en regnfull dag. Vær klar over at dette sentret alltid er fullt av både turister og tenåringer, og kjent som et sted hvor mange utsettes for lommetyveri.

Få tiden på flyet til å gå og lær deg noen franske gloser med språk-appen Worddive.

 Metro-stopp: Chatelet-Les Halles (linje 4)

 Viktigste gater: Rue de Rivoli, Rue Pierre-Lescot, Rue Etienne Marcel og Rue de Turbigo

Louvre-Tuileries og Faubourg Saint-Honoré

Couture

Faubourg Saint-Honoré-distriket er stedet om du vil luksusshoppe.

Faubourg Saint-Honoré-distriket, som ligger mellom Louvre og Opéra, er selve kjernen av Paris når det gjelder mote og design, og hjem til butikker som Versace, Hermes, og Yves Saint Laurent. I tillegg ligger området bare et steinkast fra de prestisjetunge varemagasinene på Boulevard Haussmann.

Ikke gå glipp av vintage haute couture hos Didier Ludot, trendy luksus hos Marc Jacobs, Rick Owens og Stella McCartney. Om det er jeans du er på jakt etter, ligger også Acne Studios i dette området.

Andre butikker og designere du bør få med deg her er: Lekre kjoler hos Jérôme L’Huillier, unike parfymer hos Jovoy perfumes, og er det sko du er på jakt etter, ja da bør du ta turen innom Pierre Hardy, Jimmy Choo og Christian Louboutin.

Litt mer prisvennlige trend finner du hos Maje og Maison Kitsuné.

 Metro-stopp: Metro Concorde, Tuileries (linje 1) og Pyramides (linje 7, 14)

 De viktigste gatene: Rue du Faubourg Saint-Honoré, Rue Saint-Honoré, Rue de la Paix og Place Vendome

Haussmann-Opera

Galeries Lafayette i Paris

I denne bydelen finner du de lekreste parisiske varemagasinene.

Haussmann-Saint-Lazare-Opéra-distriktet er Paris’ kommersielle hjerte, og hjem til flere store varemagasiner.

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette har vært en institusjon når det gjelder mote i Paris helt siden varemagasinet åpnet i 1912. Her finner du fem etasjer med alt du kan ønske deg av luksusklær til både han, henne og barna. Like over gaten finner du Lafayette Maison, som er dedikert til alt du kunne trenge og ønske deg til hjemmet ditt.

Printemps

Bare et par minutter unna Galeries Lafayette finner du varemagasinet Printemps – som mange sier gir en helt ny mening til begrepet luksus. Her finner du designere som Alexander McQueen, Prada, Louis Vuitton og Red Valentino, i tillegg til kjente merker på herresiden som Bell & Ross, Jaeger-LeCoultre og Longines.

På Rue Scribe like ved finner du blant annet den japanske unisex-kjeden Uniqlo og den populære franske designeren Maje.

Inne på togstasjonen Saint-Lazare finner du det relativt nyåpnede «kjøpesentret» St.Lazare Paris, hvor du finner butikker som Kickers, Petit Bateau og Guessm i tillegg til Lush, L’Occitane og Muji – for å nevne noen.

 Metro-stopp: Havre-Caumartin (linje 3 og 9) og Opera (linje 3, 7, 8)

 Viktigste gate: Boulevard Haussmann

Avenue des Champs-Élysées og Avenue Montaigne

Champs-Élysées i Paris

Champs-Élysées trenger som regel ingen introduksjon. Dette området av Paris er destinasjonen om det er dyr luksus – samt en og annen mer prisvennlig kjedebutikk – du er på jakt etter. Her finner du Chanel, Dior og Louis Vuitton, samt Zara og Gap om du trenger et litt rimelig alternativ.

Tips: Om du trenger å heve blodsukkeret litt etter timevis med shopping, ta turen innom legendariske Laduree for verdens beste makroner.

 Metro-stopp: Alma Marceau (linje 9), Franklin D. Roosevelt (linje 1 og 9) og George V (linje 1)

 Viktigste gater: Avenue des Champs-Élysées, Avenue George V og Avenue Franklin D. Roosevelt og Avenue Montaigne

Martyrs / Pigalle

Dra til dette området om det er lekre vintage-butikker du er på jakt etter.

Dette området, som en gang var kjent som det noe lugubre Redlight distriktet i Paris, har de siste årene blitt mer og mer populært blant shoppere. Her finner du en litt mer avslappet og bohem-aktig atmosfære, og området er kjent for sine mange vintage-butikker, som blant annet Zach & Sam, for men, Chezelle og Chiffon & Basile.

Litt mer ukjente designere – som fortsatt absolutt er verdt et besøk, holder også til her. Disse er blant annet Marc Le Bihan og Jean-François Mimilla, som begge nylig har åpnet butikker i området.

 Metro-stopp: Pigalle (linje 2 og 12)

 Viktigste gater/områder: Rue des Martyrsm, So-Pi (south of Pigalle)

Les mer:

Shopping i Stockholm

Bestill pakkereise til Paris

Share
Neste

Europas koseligste julemarkeder