0
Neste

Dubai: De morsomste aktivitetene for barn

Blog Her shopper du i New York
New York skyline
Dato: 7 desember 2017

Her shopper du i New York

Share

Glem budsjettet, i New York får feriepengene bein å gå på.

Endelig er det din tur. The Big Apple. Byen som aldri sover. Stedet hvor Audrey spiste frokost på Tiffany’s og hvor Carrie Bradshaw fikk oss alle til å drømme om å eie sko som kostet en månedslønn – og mere til. New York er storbyturen alle bare må unne seg. Problemet er bare at det ikke kommer til å rekke med den ene gangen.

Har du først vært her, og forelsket deg i folkene, gatene, lysene og den gnistrende energien som denne byen har, ja da vil du alltid komme til å lengte tilbake.

New York

New York

Og reiser du først til New York, ja så sier det seg selv at shopping står på menyen. Problemet: Det er fort gjort å la seg fullstendig overvelde at det enorme utvalget. Her er det noe for enhver, og det du ikke finner i New York, ja, det kan du nok komme til å slite med å finne andre steder også.

Men hvor skal man begynne? Hva kan man bare ikke gå glipp av? Hvor handler man for de beste ”bargains”? Og hvor får feriepengene bein å gå på?

Slapp av, her er guiden du trenger å ta med deg om du skal på shopping i New York City:

Varemagasiner

Shopping i New York

Shopping i New York

For en liten smak av alt – og alt på ett brett, er varemagasiner et greit sted å begynne om du skal ut å trimme kredittkortet i New York. Denne byen er hjem til noen av de beste – og største – varemagasinene i verden, og her er de du ikke burde gå glipp av.

Barneys New York

Om du ikke har hørt om Barneys og designerne de selger her, ja da er det nok muligens ikke stedet for deg. Om du derimot elsker det siste av det siste når det kommer til mote og design og pur luksus, ja da kommer Barneys til å føles litt som å ha funnet paradis.

Her shopper du klær, sko, vesker, smykker og alt imellom fra designere som Balenciaga, Comme des Garçons, Lanvin, Azzedine Alaia og Dries van Noten – for å nevne noen. Barneys regnes ofte som det mest luksuriøse varemagasinet i verden. Ikke gå glipp av sko-etasjen – enhver kvinnes våte drøm.

Saks Fifth Avenue

Luksus er stikkordet på Saks.
Kjøp med deg de lekreste designerplagg til en smule lavere pris enn hjemme. En smule.

Bloomingdale’s

Gigantiske Bloomingdale’s er nesten like mye turistattraksjon som kjøpesenter, og så stappet med alt du måtte drømme om av mote og skjønnhetsprodukter at du bør regne med å tilbringe en del timer her. Kanskje best å parkere kjæresten på bar? Eller sende han på noe så erke-amerikansk som en baseball-kamp – de varer nemlig en stund.

PS: Kosmetikkavdelingen er en opplevelse i seg selv.

Reward tips:

Sulten?

En tur til New York er ikke komplett uten å ha prøvd seg på den fantastiske maten, de hippeste restaurantene og den klassiske brunsjen. Se våre tips til gode restauranter i New York.

Tjen CashPoints på varekjøp

Og er du først på en real shoppingtur, hvorfor ikke sørge for at du tjener CashPoints på varekjøp​? Med Norwegian-kortet får du CashPoints på varekjøp​. I tillegg til denne fordelen er Norwegian-kortet et perfekt kort å ha med på reise. Alle varekjøp med kortet er gebyrfrie, og reiser du i utlandet tar ikke Bank Norwegian ekstra gebyrer om du tar ut kontanter i minibank. Eks. ved utsatt betaling: Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 849 kr. Total: 16 849 kr.

Bydeler og gater

New York er en stor by, og noen ganger må du rett og slett velge hva du skal se og gjøre, da det kan bli vanskelig å rekke over alt. Her er oversikten over hva de ulike stedene har å by på når det kommer til shopping.

Fifth Avenue & 57th Street

Fifth Avenue & 57th Street i New York

Fifth Avenue & 57th Street i New York. Foto av HelveticaFanatic / CC BY-SA 2.0

Disse gatene er selve hjertet av Manhattans handleområde og ”bydelen” strekker seg fra berømte Fifth Avenue og fra 40-57st street og tvers over. Her finner du butikker som Tiffany & Co., den enorme Nike-butikken Niketown og ikke minst gigantiske flagshipstore til franske Louis Vuitton, som ligger på hjørnet av 57th Street og Fifth Avenue.

Gå heller ikke glipp av den litt mer prisvennlige Banana Republic, som også har en flagshipstore på Fifth Avenue. I dette området finner du i tillegg store – og dyre – navn som Versace, Chanel, Dior, og Cartier.

Er det smykker du er på jakt etter, finner du mange av New Yorks beste – og dyreste – juvelbutikker her, i tillegg til gamle og ærverdige varemagasiner som Bergdorf Goodman, Henri Bendel, og Saks Fifth Avenue.

Andre butikker det er verdt å få med seg: American Apparel, Anthropologie, Apple Store, FAO Schwars Toystore, J. Crew, Jimmy Choo, Sephora og Victoria’s Secret.

Downtown

Downtown New York

Downtown New York

Til Lower Manhattan og Financial District drar du for å få med deg det enorme og populære varemagasinet Century 21, som ligger like ovenfor Ground Zero. Her finner du designerklær, sko og vesker til sterkt reduserte priser, og du kan kjøpe merker som Calvin Klein, Pucci, Armani og Diane Von Furstenberg til langt under halv pris.

Går du nedover Fulton Street mot East River finner du South Street Seaport, som er et hyggelig under-åpen-himmel kjøpesenter, hvor du kan shoppe på butikker som Gap, Abercrombie & Fitch og Coach. Like ved finner du Pier17, som er et av de største kjøpesentrene på Manhattan. Her er utsikten mot havnen absolutt verdt å få med seg, og fra terrassen på toppetasjen kan du ta inn synet av Brooklyn Bridge.

I Financial District/New York Stock Exchange-sonen har det de siste årene vokst seg frem et nokså eksklusivt shoppe-område med butikker som Tiffany & Co., True Religion, Thomas Pink og Tumi. Om du vil flotte deg ekstra, finner du franske Hermes på Broad Street.

SoHo

SoHo New York

SoHo

Det er ikke mange årene siden Soho (SOuth of HOuston) gikk fra å være et relativt søvnig og uoppdaget område til å bli über-trendy og hjem til alt fra avant garde-designere til de mer lommebokvennlige kjedebutikkene som Gap og H&M.

Soho er i tillegg til å i dag være litt av et shoppe-paradis, også et generelt hyggelig område å vandre rundt i. Her finner du brosteinsbelagte gater, historiske bygninger og en litt bohemsk atmosfære, mye takket være de mange kunstnerne som bor og jobber i området.

Sohos shoppeområde strekker seg fra Broadway og vestover mot Sixth Avenue, og fra Houston Street og sørover mot Canal Street. Broadway er den mest kommersielle av shoppe-gatene, og her finner du butikker som Levi’s, Hilfiger, Guess, Club Monaco, Bebe og H&M. Bloomingdale’s har også en butikk her.

Ikke gå glipp av Prada sin flagshipstore, J.Crew og Old Navy, og få med deg andre kjedebutikker som spanske Desigual, japanske Uniqlo, Topshop, Topman og Karen Millen.

Matbutikken Dean & Deluca er også verdt et besøk, om du er glad i god mat.

Dette er også området å dra til om du vil kjøpe med deg moderne kunst hjem. Her ligger galleriene som perler på en snor, og du vil kunne finne mange «up and coming» kunstnere i nettopp Soho.

Nolita

Nolita (NOrth of Little ITAly) er i dag er en de hotteste shoppe-destinasjonene i byen, og består i hovedsak av gatene Elizabeth Street, Mott Street og Mulberry Street, i tillegg til Lafayette Street, Bowery og området fra Houston til Kenmare.

Her ligger de lekreste butikker tett-i-tett, og mange er av den eksklusive sorten. Calypso på Mott Street er verdt et besøk for sine fantastiske boho-aktige klær, og for mannen i ditt liv finner du kule klær hos Unis på Elizabeth Street.

Du finner også kule accessorier hos Sigerson Morrison og Push.

Chelsea/Meatpacking District

Meatpacking District er omtrent så trendy som det kan få blitt for tiden, så når du er ferdig med å handle finner du også nok av hippe steder både å spise og drikke på.

Om du vil trimme kredittkortet tar du turen innom Stella McCartney, Christian Louboutin og Alexander McQueen.

På 8th Avenue finner du mange lekre herrebutikker, mens Barneys Coop, som ligger på 236 W. 18th St, har det du trenger av designere som er super-hotte nå.

Limelight Marketplace, på 656 Sixth Ave. er et kjøpesenter som ligger i det som en gang var en kirke.

I Chelsea Art District, som ligger helt vestover i dette området, finner du mer enn 200 gallerier, så om du vil ta med deg litt kunst hjem fra ferien, da bør du legge turen hit.

Union Square/the Flatiron District

Flatiron District, New York

Flatiron District

Du kan ikke reise til New York uten å ta turen innom Union Square. Dette området er et handle-mekka nesten uansett hva du er på jakt etter.

På sørsiden av «torget» finner du Whole Foods, Forever 21, og DSW (Designer Shoe Warehouse), og der hvor Virgin Megastore en gang lå, finner du nå en gigantisk Nordstrom Rack.

På nordsiden ligger en enorm Barnes & Noble i en nydelig restaurert bygning fra 1880. Et must for alle som elsker bøker.

Man drar kanskje ikke til New York for å handle mat, men alle bør oppleve det gigantiske farmer’s market Greenmarket, som finner sted fire dager i uken midt på Union Square.

Le Petite Coquette, som er kjent som en av byens beste undertøysbutikker, og ligger på University Place.

Broadway, som ligger bare noen kvartaler nord for Union Square, er et shopping-emporium. Om du er en interiør-elsker må du legge inn et besøk på ABC Carpet & Home, hvor du finner et fantastisk utvalg møbler, interiør og husholdningsartikler.

Andre butikker det er verdt å få med seg i dette området er Banana Republic, Victoria’s Secret, og Kenneth Cole. Om det er småbutikker du er på jakt etter, ta turen ned i de små sidegatene.

Midtown

Macy's New York

Macy’s New York

Herald Square, hvor 34th Street, Sixth Avenue og Broadway møtes, er dominert av det enorme varemagsinet Macy’s. Du finner også mange kjente kjedebutikker i gatene rundt Macy’s.

Uptown/Madison Avenue

Advarsel: Dropp dette området om du er på budsjett.

Madison Avenue, fra 57th til 79th street, sies å være det dyreste handelsområdet i verden, og er også hjem til det eksklusive – og legendariske – varemagasinet Barneys New York.

Du finner også mange andre luksusbutikker i gatene rundt Barneys.

Nyt også fantastisk arkitektur, som blant annet bygget som huser den flotte Ralph Lauren butikken på 72nd Street.

Vintage

Vintage i New York

Vintage i New York. Foto av Franklin Heijnen / CC BY-SA 2.0

Om det er vintage som er tingen for deg, er det nesten ingen steder i verden som slår New York City for bredde, utvalg og gode kupp.

Noen av de aller beste er Resurrection, New York Vintage og What Goes Around Comes Around. Her finner du blant annet designervintage som Chanel, Dior, Pucci og Yves Saint Laurent.

Litt rimeligere er det hos Beacons Closet og på de mange markedene som popper opp i helgene over både Manhatten og også de ytre boroughs (bydeler), som Chelsea og Brooklyn blant annet.

West Village, East Village og Greenwich Village har også mange gode secondhand- og vintagebutikker.

Når du trenger en kaffepause

Jo da, du finner Starbucks på hvert et gatehjørne, men nå som vi har kaffe-giganten også hjemme i Norge, hvorfor ikke legge inn et shoppe-stopp på en av disse super-hyggelige små-kaféene:

GRUMPY’S CAFÉ

224 west 20th street

Her finner du en super-sjarmerende nabolags-kafé, men hjemmelagede bakverk, utsøkt kaffe og et trendy klientell.

JOE THE ART OF COFFEE

131 West 21st Street

Her serverer kaffeekspert Jonathan Rubenstein byen beste espresso.

THE ROOST

222 Ave B (mellom 13th og 14th Street)
Subway-fliser, myke skinnsofaer og en enorm åpen peis; her er det lett å bli sittende lenge.

Share
Neste

Dubai: De morsomste aktivitetene for barn